Brøytebiler kjørte seg fast

Store snømengder gjorde kjøreforholdene vanskelig i Vesterålen tirsdag.

En brøytebil og fem biler havnet i grøfta mellom Sortland og Stokmarknes tirsdag morgen.  Foto: Lasse Uppman

Andøy

Værforholdene har vært særlig krevende på fv. 974, der det har vært mye fokkskavler og snø i vegbanen. På fv. 976, mellom Å og Nordmela, har det også vært krevende.

VOL har fått tips om at flere biler sto fast mellom Å og Nordmela i natt, etter at de fulgte statens vegvesens oppfordring om omkjøring. Når brøytebilen først kom etter to timer, skal også den ha kjørt seg fast. Politiet kjenner ikke til at flere biler har kjørt seg fast, men bekrefter at det var store utfordringer på vegstrekningen.

– En bilist som kjørte på strekningen måtte forlate bilen og tilkalle drosje, fordi vedkommende kom seg ikke frem. En brøytebil kjørte seg også fast i området, forteller operasjonsleder ved Nordland Politidistrikt, Mats Bernhoft til VOL.

Han forteller at nattens utfordringer med vær og vind ikke har gitt seg ennå, og understreker at det fortsatt ikke er fri ferdsel på vegene.

– Vi har løpende kontakt med vegtrafikksentralen, og ut fra det vi har hørt, er kjøreforholdene fortsatt vanskelige mange steder. Folk som skal ut å kjøre må derfor vurdere om det er mulig å la bilen stå, sier Bernhoft, og understreker brøytemannskaper i hele regionen gjør hva de kan for å rydde unna.

Tidlig på formiddagen tirsdag, får VOL melding om at en brøytebil og fem personbiler har kjørt i grøfta mellom Stokmarknes og Sortland, på grunn av store snømengder og vanskelige kjøreforhold.