Erling Ramskjell til Såpeloftet

Førstkommende torsdag skal Erling Ramskjell presentere sin nye plate «Kaospraksis» når han spiller gratiskonsert på Såpeloftet på Dverberg.

Erling Ramskjell har nylig gitt ut platen "Kaospraksis".   Foto: Pressefoto

Andøy

Albumet har, ifølge en pressemelding, fått gode kritikker. «Hvis det finnes rettferdighet her i verden, vil denne plata selge i bøtter og spann, for det er i høyeste grad en original og spennende plate Erling Ramskjell har laget» uttalte musikknyheter.no.

– Stas

Ramskjells tidligere artistnavn var «Æ». Han har gitt ut flere plater siden 2008 og spilt på ulike scener og festivaler i både inn- og utland. Duetten han hadde med «Ingeborg Oktober» fra platen «Endetidsbilda» (2016), har vært spilt mye på radio.

– Det er stas å ha Erling tilbake hos oss. I forbindelse med konserten har vi også fått inn debutplata til Nikoline og Victoria. Dermed lager vi en miniplatebutikk her hos oss, sier Rita King, eier av Alveland og Såpeloftet.

En av årsakene til at Ramskjell nå skal spille på Såpeloftet, er fordi at han og datter, Nikoline Spjelkavik, for noen år tilbake siden samarbeidet med sangen «Søster med Æ».

En nødvendighet

I 2018 la han derimot artistnavnet «Æ» på hylla, og det gjorde han med platen «Farväl till Æ». På denne platen gjorde artister som Mari Boine, KLISH, Jaakko Laitinen og Stefan Sundström, sine egne versjoner av hans låter.

Albumet «Kaospraksis» som kom i år, så Ramskjell på som «en helt nødvendig ting å gjøre».