Forsvarsministeren med nytt luftvern-utspill:

2018: – Luftvern ikke avgjørende 2019: – Luftvern avgjørende

I programmet Debatten på NRK1 torsdag, sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at luftvern er hovedårsaken til at Andøya flystasjon legges ned. I et leserinnlegg på Nordnorsk debatt for et knapt år siden hevdet han det motsatte. – Jeg er overrasket, sier ordfører Jonni Solsvik.

LUFTVERNUTSPILL: I programmet Debatten på NRK torsdag 7. februar sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at luftvern var avgjørende for vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon. I et leserbrev på nordnorskdebatt.no for knapt år siden, skrev han selv det motsatte.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Debatten torsdag 7. februar hadde Forsvaret som tema og blant annet var det debatt mellom forsvarsministeren og Senterpartiets Liv Signe Navarsete. Navarsete sa at det var galskap og legge ned Andøya flystasjon i den sikkerhetspolitiske situasjonen som er nå.