Avlyser på grunn av den varslede vinden:

Vinden blåser bort ildfesten

Hos Marmelkroken på Bø har de blitt jobbet iherdig den seneste tiden, men værmeldingen fører til at lørdagens ildfest blir utsatt.

Lykter: – I år har vi laget flere lykter til ildfesten enn vi har hatt før, sier Lisbeth Seppola. På bildet ser du Kim Holte, som er en av dem som er med å arrangere ildfesten. Innsendt foto 

Andøy

Hun håpet lenge, Lisbeth Seppola, på at værgudene skulle våke over den planlagte ildfesten på Bø i Andøy.

– Vi tok nettopp besluttningen om å avlyse på grunn av værforholdene, sier hun fredag ettermiddag.

Prøver igjen neste helg

Hun sier de først tenkte å kjøre vikingmarked og festivalpub som planlagt, og kun avlyse det som innbefatter åpen ild.

– På grunn av værforholdene som er meldt lørdag ettermiddag, så tar vi ikke sjansen. Vi ønsker ikke å være ansvarlige for at folk legger ut på kjøretur i den vinden som er meldt, så vi oppfordrer heller folk til å holde seg i ro, sier hun.

Planene om ildfest er imidlertid ikke lagt bort for godt.

– Vi satser på å kjøre arrangementet neste helg, sier hun.


Se video fra ildfesten på Andøy

Tradisjonen tro ble det avholdt ildfest på Andøya, for å markere at mørketida er over.

 

Det er fjerde gang det arrangeres ildfest på Bø i februar, men første gangen arrangementet kun er basert på lokale krefter.

– I år har vi ikke hyret inn profesjonelle ildkunstnere, men forberedelsene har gått utrolig bra likevel, sier Lisbeth Seppola.

Dugnadsjobbing

Sammen med seg i planlegging og design av ildskulpturene har hun hatt Kim Holte fra Wyrd Vikingdesign, Ingvild Holann og Raymond Voll.

ILDFEST: Lisbeth Seppola ved Marmelkroken skrur sammen skulpturer til lørdagens ildfest på Bø. Innsendt foto 

 

– Vi har vært kjernen i prosjektet og designet skulpturene. I tillegg har vi fått hjelp av lokale krefter til å lage skulpturene, så totalt har vi vært rundt ti stykker som har jobbet med dette den seneste uken, sier Seppola.

Vikingmarked

I tillegg til selve ildseremonien, med prosesjon og tenning av ildskulpturene vil det være både foredrag og vikingmarked på Marmelkroken.

Blant utstillere på markedet er det både vikinger og lokale produsenter av blant annet kniver.


Ildfest åpnet Nordlyst

Onsdag kveld ble Nordlyst-festivalen i Andøy åpnet med stilfull ildfest.

 

Når arrangementet har blitt så stort, og strekker seg over flere dager, så har tanken om å skille det ut i en egen organisasjon kommet.

– Vi har diskutert det, og kommer til å ta en beslutning etter at vi har evaluert årets ildfest, sier Seppola, som håper mange tar turen til Bø på når de prøver på nytt neste helg.

– Vi har bed til værgudene om at de skal stå oss bi, slik at ildfesten blir en like flott opplevelse som årene før, sier hun.