Stort kortreff på Andenes

Sang sammen for første gang

Andenes mannskor var lørdag vertskap for et stort kortreff på Andenes. Publikum fikk blant oppleve to kor som sang sammen for første gang.

Lørdag 23. mars 2019 var det stort kortreff i Andenes kirke. Vertskap var Andenes mannskor, som fikk besøk av åtte andre kor fra regionen.

Andøy

Mannskoret på Andenes er en ganske vital 95-åring. Koret har tradisjon for å ha kortreff på Andenes om høsten, men i fjor ble ikke noe av det. Derfor ble kortreff nå i mars.

En fullsatt Andenes kirke fikk lørdag høre veldig mye fin korsang, og også noen helt spesielle ting.


Sylvi og Jan-Vidar fikk kveldsbesøk

Landsbyorkesteret inntok stua deres

Intimkonsert fikk en ny betydning på Bleik fredag kveld, da Vestergaarden Landsbyorkester troppet opp i Vestergården for å avlevere premien de loddet ut på en konsert tidligere i høst.


Grytøy Mannskor fremførte to sanger av bleiksværingen Jan Arne Hanssen, som ellers er kjent som komponisten for Vestergaarden Landsbyorkester fra Bleik. Koret fremførte først «Sommarlyslainne», før Hanssen tok mikrofonen og fremførte «Søng mæ en sang» sammen med koret.

Portugal

En annen spesiell begivenhet var sammensmeltingen av Sortland korforening og Kvæfjord blainnakor. De to korene skal reise sammen til Portugal i sommer, og kortreffet på Andenes var første gang de korene sang sammen foran publikum.

Gjestedirigent

Arild Hansen fra Bleik er dirigent for Andenes mannskor. Lørdag måtte han også trå til som gjestedirigent for Sørvik sangkor.

– Dirigenten dirigerte under kyndig veiledning av koret, sa Hansen etter at koret hadde fremført sine tre sanger.