Rock Mot Rus:

Se bilder fra fredagens start på rockefesten

Micro RMR-vinner Ferdinand Bunes Benonisen åpnet knallsterkt med Har du Fyr, og dermed er ungdommens egen rocke- og popfest fremfor noen,  i gang.
Andøy

Forrige helg vant Ferdinand Micro RmR med en cover av låten Har du Fyr av Ole Bremnes. I kveld fikk han æren av å åpne Rock mot Rus, festivalen som har rocket ungdom i Vesterålen og hele Nord-Norge, siden 1983. Ferdinand begynte ikke med musikk før i år, men likte å stå på scenen.

– Jeg var litt nervøs først, men jeg bare fortsatte å synge. Jeg hadde kunnet synge flere sanger, sier han, og tror at sangen han valgte gjorde at han vant:

– Jeg valgte en sang som var enkel å synge, men jeg liker egentlig mest rap, sier han selvsikkert, og viser meg artisten Juice WRLD som han liker å høre på.

Selv om fotball er hovedinteressen, kunne han godt tenke seg å bli popstjerne:

– Da tjener du masse penger og du blir populær. Det er gøy, utbryter han.

Og populær er han allerede. Over alt vil jevnaldrende gi ham high five etter sceneopptredenen hans, som de skryter av.

Selv om han bare er ni år, er dette femte året han har vært med på RmR. Han står ikke bare på scenen. Senere har han vakt på caféen fra 21 til 01 i natt. Det ser han veldig frem til.

I likhet med hauger av ungdommer fra Andøya og landsdelen, er det mange timer med artister i topp klasse. I tillegg kommer neste generasjon med unge artister som får mulighet til å prøve seg. Mange av de som startet her har kommet tilbake som headlinere og gjort det stort.

Rett etter Ferdinand, er det rapperen Foad Noor fra Tromsø som setter i gang. Senere får publikum også se North Kid, Nord-Norges eget boy band, som mannsterkt skal få salen til å hvine i våryr tenåringsfryd.

Det blir en lang og opplevelsesrik natt som varer helt til 0830 i morgen tidlig. Før det er på’n igjen fra formiddagen. Det hele avsluttes med vinneren av rockemønstringen etter midnatt, natt til søndag.