Erna Solberg til Andøy tirsdag:

– Har ingen spesielle forventninger, sier Solsvik

Tirsdag kommer statsminister Erna Solberg til Andøy. – Jeg er glad for at statsministeren prioriterer å besøke Andøy, sier ordfører Jonni Solsvik.

ANDØYBESØK: Sist statsminister Erna Solberg var på besøk i Andøy var 29. april 2014. Her er hun sammen med ordfører Jonni Solsvik i havna på Andenes. Den gang var det nok en litt mindre alvorlig ramme rundt besøket enn det blir når Solberg kommer til Andøy igjen tirsdag.  Foto: Maria Bratt

Andøy

Solberg kommer med fly fra Tromsø som etter ruta skal lande klokken 11.15.


– Unngår ikke Andøy

– Høyres ledelse vil gjerne komme til Andøy, sier Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset.


Deretter går turen til Oksebåsen og Andøya Space Center. Der skal statsministeren få informasjon om virksomheten til Andøya Spacecenter, og særlig om den planlagte satellittbasen Andøya Spaceport.

Solberg vil også møte elever fra romteknologilinja ved Andøy videregående skole under besøket ved Andøya Spacecenter.

Romteknologielevene skal skyte opp en elevrakett mens statsministeren er til stede. Solberg får også omvisning i det ye bygget til Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM).


Solberg og Eriksen Søreide på Facebook:

Folkets spørretime skapte Andøy-sinne

Det gikk en smule hett for mange andværinger etter statsministerens Facebook-opptreden mandag. – Vi hadde tekniske utfordringer i starten av sendingen, sier Rune Alstadsæter, kommunikasjonssjef i Høyre.


Videre skal Solberg til lokalene til Samskap i sentrum av Andenes der omstillingsarbeid og møte med representanter fra Andøya flystasjon står på programmet.

FORSVARET: I 2014 mente statsminister Erna Solberg at Orion-flyene på Andøya var en viktig kapasitet. Nå har hun vært med å legge ned flystasjonen og mener Orion-flyene er gått ut på dato. Hun skal møte representanter fra Andøya flystasjon tirsdag, men skal ikke besøke selve flybasen.  Foto: Alf Ragnar Olsen

Besøket avsluttes med besøk hos Jangaard Export og AH Holding i havna på Andenens.

Solberg forlater Andøy med fly til Tromsø klokken 16.00.

– Ingen spesielle forventinger

Solsvik sier at han ikke har noen spesielle forventinger til besøket.

– Jeg er glad for at statsministeren prioriterer å bruke tid i Andøy. Vi har bidratt til programmet slik at Solberg skal få informasjon om alt hun ønsker informasjon om, sier Solsvik.

Han vil ikke spekulere i om statsministeren har med seg noen overraskelser til andværingene når hun kommer på besøk to og et halvt år etter at Andøya flystasjon ble vedtatt nedlagt.


– Ingen grunn til ny omkamp

Erna Solberg mener det nå må settes punktum for diskusjonen om Evenes flystasjon som hovedbase for maritime patruljefly.


– Jeg har ikke andre forventinger enn at statsministeren skal bli godt orientert. Jeg har jo en generell forventning om planene for Andøya Spaceport der regjeringen og Stortinget må avklare om dette er noe Norge skal satse på. Det haster med å få den avklaringen, sier Solsvik.