Navarsete kommer til Andøya for å delta i folkemøte

Førstkommende torsdag kommer stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp) og stortingsrepresentant Geir Adelsten Iversen (Sp) til Andøya for å delta i folkemøte om Andøya Flystasjon.

Liv Signe Navarsete, stortingsrepresentant for Senterpartiet.  Foto: Lise Åserud/ NTB scanpix

Geir Adelsten Iversen, andværing og stortingsrepresentant for Senterpartiet.  Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Andøy

Det opplyser hadselværing Bent-Joacim Bentzen, utenriks- og forsvarspolitisk rådgiver for Navarsete.

– Senterpartiet drar til Andøya for å møte de som står med skoa på og få større forståelse for situasjonen, sier Bentzen til VOL.


Andøya flystasjon:

«Erna drives fra skanse til skanse»

Odd Arne Andreassen er medlem av Senterpartiet, tidligere oberst ved Andøy flystasjon og jobber i dag som prosjektleder for Norsk dronesenter AS i Oksebåsen. Han er kritisk til statsminister Erna Solberg og regjeringens forsvarspolitikk i dette innlegget.

 

– Mye har endret seg

Navarsete og Adelsten Iversen, som er fra Andøya, skal først møte lokalpolitikerne for å snakke om omstilling i kommunen. Deretter skal de i møte på Andøya Flystasjon, før det bli møte og middag med Andøy Senterparti.

– Den siste tiden har mye endret seg i saken. Luftvernargumentet er avfeid og Andøya skal ikke legges ned, ifølge redegjørelsen i revidert nasjonalbudsjett. Vi skal ha møte med de ansatte og få deres innspill på, opplyser Bentzen.


Utsetter rapport om alliert mottak til 2020

Regjeringen utsetter rapporten om alliert mottak til 2020 og neste langtidsplan. – Nå må regjeringen informere Stortinget, lever Senterpartiets Liv Signe Navarsete.

 

– Viktig med innspill

18:00 skal de delta i folkemøte i kommunestyresalen på Andenes. Bentzen sier at det ikke er tilfeldig at Adelsten Iversen også deltar, ettersom han sitter i næringskomiteen på Stortinget.

– Det er viktig for oss å få innspill på det som skjer på Andøya i forhold til omstilling, samt arbeidet med den nye langtidsplanen som skal behandles tentativt våren 2020, sier den utenriks- og forsvarspolitiske rådgiveren.

Bent-Joacim Bentzen, hadselværing og utenriks- og forsvarspolitisk rådgiver for Liv Signe Navarsete.  Foto: Arkiv

 

Fredag 24. mai skal delegasjonen i møte hos Forsvarets operative hovedkvarter. Der skal innspillene de fikk på folkemøtet løftes.

– Derfor er det viktig at vi får så mange gode innspill som mulig og håper på godt oppmøte, sier Bentzen.


Solsvik om revidert nasjonalbudsjett:

– Åpenbart at Andøya flystasjon har stor betydning

– Dette er en dokumentasjon på et vi har visst lenge, sier ordfører Jonni Solsvik om at regjeringen nå gir Andøya flystasjon en beredskapsrolle i fremtiden.Revidert nasjonalbudsjett:

63 millioner til reservedeler for Orion

Regjeringen foreslår å bevilge 63 millioner kroner til reservedeler for Orion-flyene på Andøya. Dette skal gi bedre leveranser fra de maritime patruljeflyene.Andøya får beredskapsrolle:

– Dette er noe helt nytt utfra vedtaket om nedleggelse i 2016

– Dette er noe helt nytt utfra vedtaket om nedleggelse i 2016. Vi kan nå få to baser for overvåkingsfly (MPA) med 10 minutters mellomrom, sier Stein Håkon Eilertsen i Norges Offisersforbund.Revidert nasjonalbudsjett: Vil gi Andøya flystasjon beredskapsrolle

– Regjeringen legger opp til at Andøya og Bodø vil ha beredskapsroller i Forsvarets fremtidige evne til å motta allierte forsterkningsstyrker, skriver regjeringen i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Men noen nærere avklaring av dette foreligger ikke.