Andværing tatt ut til talentleir for G15-landslaget

Moutaz Ali Alzubi, som spiller på Andenes, er tatt ut til talentleir i Porsgrunn for aldersgruppen 14-16 år i slutten av juni.

Landslagsaktuell: Fotballtalentet Moutaz Alzobi (14) har utmerket seg på kretslaget til Hålogaland FK. Nå sist deltok han på landsdelssamling med landets 40 beste 15-åringer. Han er aktuell for landslagstroppen. arkivfoto: mette-helene berger amundsen 

Andøy

Alzubi er en av mange fotballtalenter som får mulighet til å overbevise G15-landslagstrener Jan Peder Jalland når talentleiren går av stabelen.

Den unge fotballspilleren har tidligere utmerket seg på kretslaget til Hålogaland, og har også vært på landsdelssamling med landets beste 15-åringer.


AIL-gutt imponerer og er landslagsaktuell

Fotballtalentet Moutaz Alzobi (14) har utmerket seg på kretslaget til Hålogaland fotballkrets. Nå sist deltok han på landsdelssamling med landets 40 beste, og er aktuell for landslagstroppen.


I slutten av mars hospiterte han, sammen med flere andre vesterålinger, for G16-laget til Bodø/Glimt. Da karakteriserte spillerutvikler i Bodø/Glimt, Cato Hansen, unggutten på følgende måte.

– Moutaz er en slepen angrepspiller, som er litt utypisk og med en god venstrefot. Måten han spiller på er ikke vanlig å se på norske baner. Det blir spennende å se hvordan han utvikler seg videre. For øvrig er både han og Sander veldig hyggelige gutter, slår Cato Hansen fast.


Men snart er det altså talentleiren i Porsgrunn som gjelder.

– Talentleiren er en viktig arena med tanke på spissing og finsikting inn mot landslag, men først og fremst skal det være en inspirasjonsarena. Forhåpentligvis gir en slik samling spillerne et ekstra «boost» og viktig læring som de tar med seg hjem i klubbhverdagen sin, sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland til NFFs hjemmeside.


Sander hospiterte med Bodø/Glimt

Sander Myhra fra Stokmarknes, var en av seks vesterålinger som hospiterte med eliteserieklubben Bodø/Glimt denne helgen.