Hvalsafari AS 30 år:

– Glede, lærerikt og veldig artig

Lørdag markerte Hvalsafari AS at det er 30 år siden selskapet ble etablert. Siden oppstarten i 1989 har noen hundre tusen turister vært på havet utenfor Andenes for å se kval. – Det har vært veldig artig, sier Geir Maan.

Lørdag 8. juni 2019 feiret Hvalsafari AS 30 år med kvalsafari fra Andenes. Det vanket selvfølgelig kake, vafler og is på alle som tok turen til Hvalsenteret på Andenes. En god del av dem hadde også vært med på jubileumsparaden i pøsende regnvær.

Andøy

Jubileet ble markert med jubileumsparade gjennom sentrum av Andenes. Oppslutningen var god tross pøsende regnvær.

Deretter var det åpent hus ved kvalsenteret på Andenes der Andøy Reiseliv hadde spandert jubileumskake. Det var også andre kaker, vafler og is som seg hør og bør når man feirer bursdag.


3,6 millioner i pluss for Hvalsafari AS

Hvalsafari AS på Andenes snudde fra underskudd i 2017 til 3,6 millioner kroner i pluss i 2018. Salget av Andøy natursenter AS (Hisnakul) er en del av forklaringen.

 

Sjefen sjøl, Geir Maan, hadde ikke så veldig mye tid til å spise kake. Han var mest opptatt av å vurdere værforholdene for å se om han kunne ta med seg turister ut på havet denne regnværsdagen.

– Det har vært glede og utfordringer. Det har vært givende, lærerikt og veldig artig å holde på, sier han.

Og det er ikke bare kvalene og værgudene Maan har hatt befatning med opp gjennom årene.


Jubileumsfest i dag:

357.000 har sett «Moby Dick» utenfor Andenes

På tre tiår har Hvalsfari As fraktet 357.000 gjester fra hele verden trygt ut til eggakanten vest for Andenes for å møte spermhvalen i sitt rette element.

 

– Det har vært en kamp mot både byråkrater og værgudene. Fordelen med værgudene er at de gir seg etter kort tid. Men vi er der vi er og står på videre, sier Maan.