Ny hvalsafaribåt ankommet Andenes

Lørdag kveld klappet «Maan Dolphin» til kai ved kvalsenteret på Andenes. – Dette blir en god kvalsafaribåt, sier skipper Helge Rune Hellesund, som har seilt båten nordover.

Sent lørdag kveld ankom «Maan Dolphin» Andenes for å bli ny kvalsafaribåt. Båten het før «Røværfjord» og har gått i passasjertrafikk mellom Røvær og Haugesund. – Det er fortsatt noen formaliteter igjen før vi kan ta båten i bruk, men jeg regner med at det ordner seg raskt, sier Geir Maan. «Maan Dolphin» har plass til 84 passasjerer.

Andøy

VOL har tidligere omtalt at Geir Maan har kjøpt passasjerbåten «Røværfjord» som ny kvalsafaribåt på Andenes.

ERSTATTES «Maan Dolphin» (ytters) skal erstatte «Maan Explorer» (innerst) som kvalsafaribåt på Andenes. «Maan Explorer» er i ferd med å selges nordover.  Foto: Jørn Aune

Nå har båten fått navnet «Maan Dolphin», samme navn som en tidligere kvalsafaribåt (katamaran) hadde.

Maan skal også beholde «Reine» som kvalsafaribåt, men selge «Maan Explorer».


3,6 millioner i pluss for Hvalsafari AS

Hvalsafari AS på Andenes snudde fra underskudd i 2017 til 3,6 millioner kroner i pluss i 2018. Salget av Andøy natursenter AS (Hisnakul) er en del av forklaringen.Kjøper M/S ‹Røværfjord»:

Hvalsafari AS får ny og større safaribåt

– Denne båten gjør at vi er sikret for fremtiden, sier Geir Maan. I løpet av mai kommer M/S «Røværfjord» til Andenes for å bli kvalsafaribåt.


– Det er noen formaliteter som må ordne, så det er ikke helt klart når vi kan ta første tur med nybåten, sier Maan rett etter at nybåten er fortøyd.

– Men jeg regner med at vi får seilingstillatelse ganske snart, legger han til.

«Røværfjord» ble bygget i 2000 og forlenget i 2005. Den har bildekk og plass til 84 passasjerer.

GOD BÅT: – Dette blir en bra safaribåt, sier skipper Helge Rune Hellesund, som har seilt «Maan Dolphin» nordover fra Haugesund. Her sammen med kvalsafari-eier Geir Maan (til venstre).  Foto: Jørn Aune

Den har også store vinduer lavt ned på båten, slik at det vil være mulig å sitte innendørs for å se på kvalene. I tillegg er det bra med dekksplass foran på båten.

– Blir en bra båt

Helge Rune Hellesund har seilt båten fra Haugesund og nordover. Turen startet torsdag.

– Vi har hatt en fantastisk tur nordover, og det blir en bra kvalsafaribåt. Den ligger mye bedre i sjøen enn den båten den skal erstatte, sier Hellesund.