Hermod Bakkevoll (KrF) med innrømmelse i kommunestyret:

Ville rive «Gammelskolen»: – Godt at jeg ikke fikk medhold

– Det var godt at jeg ikke fikk medhold, sa Hermod Bakkevoll (KrF) på tampen av mandagens kommunestyremøte i Andøy.

INNRØMMELSE: – Det var godt at jeg ikke fikk medhold, sa Hermod Bakkevoll (KrF) om saken da han ville rive «Gammelskolen» på Andenes.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Mandag ble det siste ordinære kommunestyremøtet i denne perioden i Andøy avholdt. Det blir ett møte til i høst før valget, men det er et ekstraordinært møte.

Seansen på slutten mandag, startet med at MDGs Robert Svendsen ba om ordet, og takket alle i kommunestyret for den valgperioden som nå snart er over. I tillegg overrakte han ordfører Jonni Solsvik boka «Fra evig vekst til grønn politikk» av Svein Hammer i gave.

– Tusen takk, sa Solsvik.

TAKK: MDGs Robert Svendsen synes det var på sin plass å takke ordfører Jonni Solsvik for innsatsen etter snart 20 år som ordfører. Det ble starten på en litt uvanlig avslutning at de siste ordinære kommunestyremøtet i denne valgperioden.  Foto: Jørn Aune

– Jeg er ikke forberedt på noen avskjedstale i dag. Men jeg vil si at vi har et fantastisk godt politisk arbeidsmiljø i Andøy, og det er bra, la han til.

Hermod tok ordet

Så tok Hermod Bakkevoll ordet.

– Jeg har sett etter en anledning til å si dette, og nå passer det. Det handler om en sak der det var godt at jeg ikke fikk medhold, sa Bakkevoll, til latter fra salen.


Stemte mot riving

Selger Gammelskolen

Kommunestyret i Andøy vedtok mandag å selge Gammelskolen på Andenes. Det kom også forslag om rive den med en gang.


– Det handler om Gammelskolen. Jeg mente at bygget burde rives og at kommunen skulle beholde tomta. Resultatet avtegner seg til å bra og jeg er glad for at jeg tok feil, sa Bakkevoll.

Det tidligere skolebygget er nå under ombygging til leiligheter.


Kjøper halvparten av hvalsafariselskap

A.H. Holding Andreas Haugen i front vokser stadig innen reiseliv. Seskapet har kjøpt 50 prosent av Sea Safari.Andreas Haugen om gammelskole-prosjektet:

– Kanonartig

– Jeg og Rune Rydningen var i det siste kullet som gikk fire år på denne skolen, sier Haugen, som nå skal bygge den om til suitehotell.A.H. Event får kjøpe «Gammelskolen»

Kommunestyret avgjorde mandag at A.H. Event får kjøpe «Gammelskolen» for en halv million kroner.