Fikk god respons under UKM

– Jeg synes det gikk bra, sier Aurora Laupstad etter deltakelsen under «Ung kultur møtes (UKM) i forrige uke.

UKM: Aurora Therese Laupstad (Kontrabass - 15 år) og Runa Sørlundsengen Stave (Gitar/Vokal - 16 år) fra Andenes fremfører «I nord» under årets UKM Festival.Kreditering: UKM-TV tilbys av UKM Norge. Musikken er gjengitt med tillatelse fra NCB og TONO.

Andøy

Hun og Runa Sørlundsengen Stave, som begge er fra Andøy, spiller normalt sammen i gruppa «Pan», der også Dina Mari Laupstad og Eskil Jakobsen er med.

I fjor var Pan med på UKM i Trondheim. I år hadde Aurora og Runa meldt seg på med sangen «I Nord».

Både Pan og Runa og Aurora gikk videre fra det lokale arrangementet på Sortland i februar til UKM Nordland på Rognan i april.


Rekorddeltakelse på UKM i Vesterålen

Lørdag kveld ble Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Vesterålen 2019 arrangert. Med 29 konkurrenter i forskjellige sjangre var det rekorddeltakelse.


Derfor ble ni utøvere tatt ut til å delta i det nasjonale arrangementet i Trondheim i slutten av juni.

– Høyt nivå

UKM går fra mandag il fredag, og ungdommene som er med presenterer ulike kulturformer i totalt seks forestillinger. Aurora og Runa spilte sin sang tirsdag i forrige uke.


Pan og Driveshaft videre til landsmønstring UKM

Pan fra Andøy og Driveshaft fra Hadsel gikk i helga videre fra UKM-mønstringen på Rognan til landsmønstringen i slutten av juni.


– Jeg følte det gikk ganske bra og vi fikk god respons fra publikum, sier Aurora til VOL.


– Hvordan var UKM i år, sammenlignet med i fjor?

– Det var bedre frokost i år. Frokost er viktig. Ellers var vi på alle forestillingene der folk fra Nordland var med. Det var veldig bra og det er et veldig høyt nivå, sier Aurora.

Egen festival

Selv om UKM nå er over, ligger ikke medlemmene i Pan på latsiden. Fredag arrangerer ungdommene «Sommernatt 2019» i Folkets hus på Andenes.

Der skal «Hausner» (Tromsø), «Hellflower» (Andøy), «Trinity» (Andøy), rykende ferske «Knut Hagen-band» (Andøy) og Pan selv spille.

– Vi er klar for festival. Nå skal vi planlegge og rigge frem til fredag, sier Aurora.

Årets «Sommernatt» er den andre i rekken.

Aurora Therese Laupstad og Runa Sørlundsengen Stave spiller normalt sammen i bandet Pan. I år meldte de to seg på UKM med «Beste