Ildsjelene brenner for Risøyhamn:

– Viktig at det produseres flere barn!

Hanne Paulsen og hennes ektemann Tore Karlsen brenner for Risøyhamn. Denne helgen fikk de velfortjent årets Ildsjelpris.
Andøy

Ildsjelprisen deles årlig ut under Risøyhamnmartnaden av Risøyhamn vel.

Arrangementet, som er en del av Risøyhamndagan, trosset gråvær og småregn og trakk rekordmange mennesker denne helgen.

Med flere utstillere enn noensinne, kunne arrangøren også i år konstatere suksess.

En viktig del av dette er å løfte frem noen som har utmerket seg lokalsamfunnet, som er et stopp på Hurtigruteleden og et knutepunkt sør på Andøya.

Selv om befolkningen ligger så vidt over 200, så fremstår tettstedet som vitalt. Det skyldes ikke minst lokalpatriotismen og utviklingsprosjekter som ny havn, hyttefelt og næringsutvikling for fremtiden.

Pris til to

I år fikk ikke bare en, men to utdelt Ildsjelprisen. Ekteparet Hanne Paulsen og Tore Karlsen vier mye av sin fritid til henholdsvis kulturarbeid og en praktisk håndsrekning når det behøves.

Han jobber i oljebransjen og er ute på jobb, mens hun jobber som rektor i kulturskolen og mottar prisen på vegne av dem begge.  

– Denne så jeg absolutt ikke komme, sier hun beveget da hun mottar fra Marit Arntsen, som er leder for Risøyhamn vel. Der han er en som hjelper til med traktoren sin og andre praktiske oppgaver når folk behøver hjelp, stiller hun opp på alle kulturelle arrangementer. 17. mai og juletrefest, der folk samles har hun gjerne minst en finger med i spillet.

– Stort sett har jeg aldri fri, sier hun og smiler.

– Oppfordring

Hun har bodd i Risøyhamn det meste av sitt liv, og kunne ikke tenke seg å bo noe annet sted, men hun har en klar oppfordring:    

– Jeg ser positivt på fremtiden her, næringsutvikling og kaianlegg er på gang, men folk må begynne å produsere flere unger, sier hun med både alvor og latter i stemmen.

Så er resten opp til Risøyhamns befolkning som nå koser seg med de årlige Risøyhamndagan.