«Havblikk» med kurs sørover

Til Trondheim for å feire kystkulturen

– Vi tror «Havblikk» kommer til å vekke oppsikt, sier Geir Bringsli, som onsdag satte kursen for Trondheim med veteranskøyta «Havblikk».

KYSTKULTUR: Geir Bringsli (bakerst), Kjetil Nilsen, Matz Andreassen og Dag Vidar Jensen (fremst) satte onsdag kursen sørover mot Trondheim for å delta på landsstevnet til Foreningen Kysten. – Vi tror «Havblikk» kommer til å vekke oppsikt, sier de fire.  Foto: Jørn Aune

Andøy

I mai 2017 kom «Havblikk» hjem til Andøy – nyrestaurert. Trebåten ble bygget i Risøyhamn i 1960.

Nå har dugnadsgjengen pusset og stelt båten for å være med på landsstevnet til Forbundet Kysten. Det starter torsdag 18. juli. I dag satte «Havblikk» kursen sørover.

VETERANSKØYTE: Her er veteranskøyta «Havblikk» på vei ut av havna på Andenes. Båten ble bygget i Risøyhamn i 1960 og var ferdig restaurert i 2017.  Foto: Jørn Aune

– Det har vært mye arbeid for å få båten klar, sier Bringsli, som sammen med skipper Kjetil Nilsen, Dag Vidar Jensen og Madz Andreassen er om bord det første strekket sørover.


Hilste «Havblikk» velkommen heim

Lørdag kom veteranskøyta «Havblikk» heim til Bleik.


Bringsli sier at de i Bodø skal møte flere båter som skal til landsstevnet, og man skal seile sammen videre mot Trondheim.

– Det er forhåndspåmeldt over 150 båter til landsstevnet og torsdag 18. juli skal alle båten seile sammen innover mot Trondheim, sier Bringsli.

Båter, foredrag og musikk

Det er et omfattende program som venter andværingene i Trondheim. Det holdes en rekke foredrag, forestillinger og konserter frem mot søndag 21. juli da stevnet avsluttes.


Får 600.000 til å gjøre «Havblikk» ferdig

Riksantikvaren har bevilget 600.000 kroner til å gjøre «Havblikk» ferdig. – Vi regner med at båten blir ferdig i år, sier Geir Bringsli.


– Det kommer en til om bord i Bodø, og så bytter vi litt mannskap i Trondheim, sier Bringsli,

Støtte

Han sier at foreningen har fått god støtte fra næringslivet i Andøy til turen sørover, både i forkant mens man pusset på båten og til selve turen.

– Andenes fiskemottak, OSO Maritim, Bårds Bakeri og Svecat har alle gitt oss støtte til turen, sier Bringsli.

Når det gjelder resten av sommeren, sier Bringsli at det eneste som er spikret for «Havblikk» er Foldvik marked og kystkulturfestival i Gratangen fra 15. til 17. august.