Containere på Andenes og Bleik:

Nå kan turistene kvitte seg med søppel

I mai bevilget kommunestyret 200.000 kroner for å ta hånd om turistsøppel. Nå er det plassert ut containere på Andenes og Bleik.

TURISTSØPPEL: Kommunestyret i Andøy bevilget i mai 200.000 kroner til håndtering av søppel fra turistene. Nå er det plassert ut containere på Andenes og Bleik. Her er containeren ved Dorphs plass på Andenes.  Foto: Jørn Aune

Andøy

– Det er plassert ut containere på Dorphs plass (ved Andenes fyr) og ved parkeringsplassen i østre del av havna. Det er også satt opp container ved Bleiksvannet. På Bleik er det også, i samarbeid med Bleik vel, plassert ut noen mindre containere. Bleik vel sørger for tømming av disse, sier Stein Andreassen i Andøy kommune.

Kommunestyret i Andøy bevilget i mai 200.000 kroner til håndtering av søppel fra turistene. Nå er det plassert ut containere på Andenes og Bleik. Her er containeren ved parkeringsplassen i østre del av havneområdet på Andenes.  Foto: Jørn AuneHan sier at det ellers på Andenes er plassert ut søppeldunker som tømmes jevnlig.

Utfordring på Bleik

Andreassen sier at man nå er i dialog med Bleik vel om flytting av containeren på Bleik.


Kommunestyret i Andøy:

200.000 til turistsøppel

Kommunstyret i Andøy bevilget mandag 200.000 kroner til å håndtere søppel knyttet til turistsesongen.


– Mange som er innom butikken på Bleik eller campingplassen bruker søppeldunkene der til å kaste søppel. Vi vurderer derfor å flytte containeren fra Bleiksvannet og ned til butikken eller campingplassen, sier Andreassen.

Tømmeproblemer i Børra

Ved badeplassen i Børra har det vært søppelcontainer i mange år. Andreassen sier at parkering skaper problemer for tømmingen av containeren.

– Reno-Vest tømmer denne containeren, men har opplevd at det står biler foran containeren slik at man ikke får tømt den. Da blir den ikke tømt før neste runde, med mindre vi bestiller ekstra tømming. Da blir containeren full og søppel settes ved siden av dunken og flyter utover, sier Andreassen.