Wanja slutter etter 22 år ved Andøya flystasjon:

– Jeg kommer til å savne lyden av P3

Etter 22 år ved Andøya flystasjon er det slutt. Nedleggingsvedtaket er årsaken når Wanja Bordewich mønstrer av og gjør innlandssøring av seg.

Slutter: Fredag hadde stabsoffiser for plan og øving ved 133 luftving, Wanja Bordewich, sin siste arbeidsdag ved Andøya flystasjon. Om tre dager setter hun kursen sørover for å fortsette karrieren i Forsvaret i Cyberforsvaret på Jørstadmoen i Lillehammer. – Dette er på grunn av nedleggingsvedtaket, sier hun til Andøyposten. Foto: Tony Gulla Sivertsen 

Dette er på grunn av nedleggingsvedtaket

Wanja Bordewich om hvorfor hun flytter
Andøy

Det er fredag ettermiddag når stabsoffiser Wanja Bordewich henter lokalavisens utsendte i nordport. Vi kjører til Hangar G og går opp til kontoret i andreetasje, med utsikt over Andfjorden og fjellene på Senja. Det er stille i gangene, lysene i hangaren er slukket og det er få kolleger igjen på jobb. Nato-øvelsen som Wanja har planlagt i ett år ble avsluttet dagen før, og fly og mannskaper fra de andre Nato-landene har forlatt Andøya for denne gang. Snart gjør Wanja det samme, etter 22 års tjeneste på Andøya flystasjon.