Klart for fire dagers fotballfest på Bleik stadion:

– Ungenes opplevelse er viktigst

Høken har satt i gang dugnadsmaskineriet, og mellom 40 og 50 personer er i sving for å skape fire dager med fotballfest. – Det blir tre dager med fotballskole, treningsleir for TIL og slaget om Nord-Norge på søndag, sier Høken-sjefen Stein Hansen engasjert.

MØTER: Høken-sjefen Stein Hansen sier at møtet mellom ungene og spillerne på eliteserielagene Tromsø IL og Bodø/Glimt er det viktigste. – Se her. Etter fotballskolen på fredag har vi satt av en halvtime til bilder med TIL-spillerne, autografer og spørsmål. Dette er folk ungene til vanlig bare ser på en skjerm og for majoriteten av dem som deltar på fotballskolen, så vil dette være eneste mulighet til å oppleve dette, sier han engasjert.  Foto: Tony Gulla Sivertsen

Andøy

– Vi er på en måte en operasjonssentral der Tromsø (TIL) og Bodø/Glimt (Glimt) melder inn sine behov. Vi er opptatt av at de to lagene skal få et godt treningsutbytte av besøket her på Bleik, for Glimt skal jo tross alt vinne serien i år, og TIL kommer til neste år, sier Hansen.

Plass til flere på fotballskolen

Men før de to nordnorske eliteserielagene skal avgjøre hvem som er best søndag formiddag, er det ungene som deltar på Tines fotballskole som er i fokus.


Slaget om Nord-Norge på Bleik:

Støtter fotballfest med 150.000 kroner

– Vi skal skape en fantastisk møteplass for ungene, sier Stein Hansen i Høken. Mandag fikk klubben støtte til fotballfesten på Bleik.

 

– TIL-spillerne med Lasse Nilsen i spissen skal lede fotballskolen. De kommer til Andøya på torsdag. Fotballskolen er 90 minutter hver dag, torsdag, fredag og lørdag, forteller Stein, og mener det er en unik mulighet for helt vanlige unger fra for eksempel Andenes, Bleik, Sortland eller Melbo til å få treffe toppidrettsutøvere som spiller på høyeste nivå.

– De som deltar får forskjellige effekter, fra både Tine, TIL og Glimt. I tillegg får de en rolle under kampen på søndag. Da skal de blant annet gå ut på banen sammen med lagene og ta felles lagbilde før kampstart, sier Hansen, som har plass til hele hundre unger på fotballskolen.

– Vi tar imot påmeldinger helt fram til starten på torsdag, sier han.

Dugnadsmaskineriet

I helga har dugnadsgjengen jobbet hardt i sommervarmen for å gjøre banen best mulig rustet som treningsfelt på eliteserienivå. Hansen forteller at det er et stort apparat i sving, og mellom 40 og 50 personer involvert.

REVANSJ: Slaget om Nord-Norge: 16. mai tapte Tromsø og Lasse Nilsen 1–2 for Bodø/Glimt. Søndag TIL og bleiksværingen Lasse Nilsen få revansj på Bleik stadion når de møter Bodø/Glimt og Håkon Evjen til treningskamp.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

 

– Branngruppa på Bleik skal stå for vanning av banen underveis og sikkerhet. Det er medisinsk beredskap, billetter, parkering, pølsebod og alt som går på mat og logistikk rundt de to lagene, sier han. En del ting tar de på erfaring fra tilsvarende oppgjør i 2016.

– Hilde Madsen har for eksempel stålkontroll på pølseboden, så der lener vi oss tilbake. Men for å illustrere utfordringen; når Høken har hjemmekamp, så vet vi at det kommer mellom 50 og 100 tilskuere. Når det er TIL og Glimt vet vi ikke. Så skal vi kjøpe 50 eller 500 pølsepakker, sier Hansen.

Håper på over 400 tilskuere

Høken-sjefen tror ikke de klarer å matche 800 tilskuere fra kampen i 2016, og anser alt over 400 tilskuere som en ren bonus.

– Men antall tilskuere er ikke målet. Det som er det store målet er møteplassen mellom ungene og spillerne på TIL og Glimt. Og at de to lagene får gode forhold til å trene og en flott treningskamp på søndag, sier Hansen, og oppfordrer også folk til å komme og se på treningene som TIL har fredag og lørdag.

Hyller det lokale næringslivet

Fotballskolen og kampen er en del av feiringen av 100-årsjubileene til Hålogaland fotballkrets og Nordland idrettskrets. Hansen takker også for massiv støtte fra næringslivet, og sier det ikke hadde vært mulig å arrangere fotballskole og slaget om Nord-Norge uten dem.

DUGNAD: I helga har banemannskapene jobbet iherdig for at fotballskolen, TIL og Bodø/Glimt skal ha optimale baneforhold når fotballfesten starter torsdag ettermiddag.  Foto: Høken

 

– Det er alt fra Sparebanken Nord-Norge og opplevelsesbedrifter som Puffin Safari og Sea Safari til Thon Hotel Andrikken og de lokale fiskebåtene her på Bleik. Vi kunne hatt en hel Andøyposten med bare bedriftsnavn hvis jeg nevnte alle, og uten denne støtte hadde vi vært sjanseløse, sier Hansen, som håper mange tar turen til fotballfesten på Bleik.

– Vi gleder oss enormt, sier han.