Fyret er populært:

Fine tall for Polarmuseet

– Vi har hatt tusen besøkende bare i juli, sier Jitse Buitink ved Polarmuseet på Andenes. Han har flere spennende prosjekter på gang.
Andøy

Han sier at det først og fremst er Fyret på Andenes som trekker folk.

– Folk reiser langt for å komme hit og gå opp i Fyret, sier Buitink til VOL.


50 år med Hilmar Nøis

I mange år var dette Andøys eneste turistattraksjon. Det var turistsjefen i Oslo som stod for åpningen 23. juni 1967. I år er Polarmuseet på Andenes 50 år.

 

Polarmuseet på Andenes har flere interessante ting å vise frem, men er først og fremst knyttet til fangstmannen Hilmar Nøis sitt virke som fangstmann på Svalbard.

Buitink regner med at det totalt har vært inne nesten 2.000 besøkende i sommer. Etter det VOL erfarer, har besøkstallene ligger på rundt 1.000 per år de seneste årene.

Moderniseres

Buitink sier at man jobber med å modernisere utstillingen.

POPULÆRT: Fyrtårnet på Andenes er en populær turistattraksjon på Andenes  Foto: Jørn Aune

 

– Vi har nå laget et system med QR-koder som kan scannes av mobiltelefonen. Da får besøkende informasjon på 10 forskjellige språk. I tillegg har vi ordnet litt i butikken og vi holder på utendørs. Planen er at vi skal få laget en inngang tilpasset bevegelseshemmede, sier Buitink.

Overgaard-brygga

Et annet prosjekt Museum Nord jobber med, er Overgaard-brygga på Andenes.


«Hank» skal til Sortland:

Isbjørnbestanden i Andøy går ned

Det er fortsatt tid til å se isbjørnen «Hank» ved Polarmuseet på Andenes. Men snart forsvinner han til Sortland for ett år.

 

– Den inneholder Hans Kristiansen sitt fiskerimuseum, og der er det mye lokal fiskerihistorie. Det er en del ting som må gjøres, både inne og ute, så det er ikke sikkert at rekker å bli ferdig i år. Planen er at vi skal kunne åpne brygga etter hvert, sier Buitink.