Ungdommer skjøt opp rakett:

– Spacecamp får 10 av 10 på Tripadvisor

– Å skyte opp rakett er kjempeartig og kan abefales, sier Lucia Carai og Mathias Tong, som er to av deltakerne i årets Spacecamp i Oksebåsen.

Årets Spacecamp-deltakere skjøt tirsdag 13. august raketten de har arbeidet med siden torsdag i forrige uke. VOL har snakket med to av deltakerne, og de er svært fornøyd med oppholdet på Andøya.

Andøy

Torsdag i forrige uke åpnet den internasjonale romfartsleiren ved Andøya Space Center i Oksebåsen utenfor Andenes.

ANBEFALES: – Å skyte opp rakett kan anbefales, sier tyske Lucia Carai og norske Mathias Tong, som er to av deltakerne i årets Spacecamp.  Foto: Jørn Aune

 

I år er det med deltakere fra ni nasjoner, med en deltaker fra Kina som den mest langveisfarende.

Kosmonaut

En ekstra spiss på romfartslreiren, var nok den russiske kosmonauten Andrey Borisenko.

Han har vært på den internasjonale romstasjonen to ganger, og har vært til sammen 337 dager ute i verdensrommet.

– Anbefales

VOL snakket med Lucia Carai fra Tyskland og norske Mathias Tong om oppholdet på Andøya.


Samler ungdom for internasjonal romfartsleir

Realfaginteressert ungdom fra hele verden møtes på torsdag på Andøya Space Center for å bruke en hel uke av sommerferien sin til opplevelser en definitivt ikke får på skolebenken. Da arrangeres årets European Space Camp med deltakere fra hele 9 nasjoner. Den mest langveisfarende kommer fra Kina.

 

– Dette er en god mulighet til å møte masse spennende mennesker og det har vært artig hele tiden. Å skyte opp rakett er kjempemorsomt og anbefales dersom du får muligheten til det, sier Tong.

Begge har jobbet med måleinstrumenter knyttet til rakettoppskytingen som er det store høydepunktet under romfartsleiren.

KOSMONAUT: Her er noen av deltakerne i årets Spacecamp ved Andøya Space Center sammen med den russiske kosmonauten Andrey Borisenko (sittende på huk).  Foto: Jørn Aune

 

Tong har jobbet med værballongene som sjekker værforholdene før oppskyting, mens Carai har jobbet med et av instrumentene i raketten som ble skutt opp tirsdag.


Kosmonaut besøkte barnehage:

– Er det kaldt i verdensrommet?

Barna i Barnas Hus på Andenes har lært om verdensrommet og tirsdag kom kosmonauten Andrey Borisenko på besøk. – Er det kaldt i verdensrommet, var et av spørsmålene han fikk.

 

– Jeg kan definitivt anbefale dette til andre. Det er en god mulighet til å lære og det har vært gode forelesninger. Tiden her har gått så fort fordi det har vært mye å gjøre. Vi ble også raskt kjent med hverandre her, sier Carai.

De trekker begge frem miljøet ved Andøya Space Center og folk som er lidenskapelig opptatt av det man holder på med.

– Spacecamp kan anbefales. Det får 10 av 10 på Tripadvisor, sier Tong.