Solsvik fikk kake på formannskapsbordet

Mandag var det siste formannskapsmøtet for ordfører Jonni Solsvik. – Det politiske arbeidsmiljøet i Andøy er det som gitt motivasjon, sa Solsvik, før han, mot alle prinsipper, fikk servert kake på formannskapsbordet.

KAKE: Ordfører Jonni Solsvik fikk servert kake på formannskapsbordet mandag etter at det siste formannskapsmøtet i hans ordførerkarriere var unnagjort.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Solsvik har snart vært ordfører i Andøy i 20 år. Når kommunestyret igjen konstituerer seg etter valget 9. september, er det ikke lenge bergenseren som skal bekle ordførerkjedet og svinge ordførerklubba.

Det ble markert etter formannnskapets møte mandag. Nå gjenstår bare kommunestyremøtet om en uke før han er ferdig med å lede politiske møter i Andøy.

Takket medpolitikere og administrasjon

Solsvik sa at han kjente det godt at dette var det siste formannskapsmøtet.

TAKKET: Solsvik takke både medpolitikere, rådmann Kirsten Lehne Pedersen (til høyre) og formannskapssekretær Greta Jacobsen (til venstre) for samarbeidet.  Foto: Jørn Aune

 

– Det politiske arbeidsmiljøet i Andøy er det som har gjort at jeg har hatt motivasjon og lyst til å være med selv om man har vært uenig i enkeltsaker. Det vil jeg takke dere for for, både dere som har sittet i formannskapet i denne perioden og de som har vært med tidligere. Jeg kommer heller ikke utenom en administrasjon som har levert gode grunnlag for de beslutningene vi tar. Og det er viktig å ha en formannskapssekretær (Greta Jacobsen) som passer på og sier fra. Jeg føler behov for å takke dere etter mange møter, sa Solsvik.

Varaordfører Knut Nordmo ønsket at det skulle protokollføres at dette var det siste formannskapsmøtet i denne valgperioden og det siste for Solsvik.

– Formannskapet har registrert at dette er ordførerens siste formannskapsmøte i hans lange politiske karriere. Derfor har formannskapet tatt seg den frihet at vi vil spandere kaffe og kake på ordføreren i formannskapssalen, selv om han har sagt at mat ikke hører hjemme her, sa Nordmo.