Stor interesse for Andfjord Salmon på Aqua Nor:

– Vi skal skrive havbrukshistorie

Interessen var stor da gründer Roy Bernt Pettersen presenterte teknologien bak Andfjord Salmon på akvakulturmessen Aqua Nor i Trondheim fredag formiddag.

Gründer og styreleder i Andfjord Salmon, Roy Bernt Pettersen, presenterte teknoligen bak selskapet fredag formiddag under Aqua Nor i Trondheim.  Foto: Innsendt

Andøy

Selskapet har tatt patent på en nyskapende metode som har en effektiv produksjon, samtidig som det landbaserte anlegget er rømnings-, luse- og algesikkert.

– Vi holdt presentasjon i Oslo sist uke og i Trondheim i dag, og vi opplever svært stor interesse for vårt bærekraftige prosjekt. Også fra industrielle og finansielle aktører er nysgjerrigheten stor, sier Pettersen i en pressemelding.

Flere tilskuere fant spesielt den bærekraftige siden ved Andfjord Salmons prosjekt interessant.  Foto: Innsendt

 

Bærekraft vekker interesse

Ifølge gründeren er det spesielt den bærekraftige siden ved prosjektet som vekker interesse.

– Det er våre fire pilarer som skaper nysgjerrighet. Vi skal skrive havbrukshistorie gjennom å bygge det største og mest miljøvennlige gjennomstrømningsanlegget i verden. Våre fire pilarer er laksevelferden, foravtrykket, sunn mat og energiforbruket. På alle disse områdene skal vi være best i klassen, sier den ambisiøse styrelederen Pettersen.


Andfjord Salmons:

Gigantisk sugerør til 160 meters havdyp

For å skaffe optimal vannkvalitet til produksjonen skal Andfjord Salmons legge en vannledning med en diameter på 2,5 meter ned til 160 meters havdyp i Andfjorden.

 

– Skal være selvforsynt med energi

Andfjord Salmon har startet byggingen av det første av i alt ti planlagte oppdrettsbassenger på Kvalnes på Andøya. Gjennom å hente sjøvann nede på 160 meter og deretter gjenskape en naturlig laminær strøm i bassengene, skal Pettersen levere en laks som trives bedre og koster mindre å produsere.

– Alt vi gjør er gjennomsyret av fokus på bærekraft. Vi skal være selvforsynt med energi, ved hjelp av vindturbiner og solceller. Vårt fotavtrykk i Vesterålen skal være minimalt, samtidig som laksen skal trives bedre, lover Pettersen.


LNS skal skal bygge første del av Andfjord Salmon-anlegget

Nord-Norges største anleggsentreprenørselskap er engasjert for å realisere første byggetrinn for Andfjord Salmon AS sitt anlegg på Andøya. Byggearbeidene skal starte i juni og laksesmolten skal svømme i det nye anlegget allerede om 12 måneder.Informerte om Andfjord Salmon:

– Ser for oss 200 til 250 arbeidsplasser på lengre sikt

– Vi må tørre å tenke vekst, sa Roy Pettersen da han informerte formannskapet i Andøy om planene til Andfjord Salmon.Tannlege på Sortland og oppfinner fra Bø satser også:

Lakseprofil investerte i Andfjord Salmon

Jim Roger Nordly er en av dem som har investert penger i Andfjord Salmon.I 1991 spådde Torstein om Andøy i 2020:

– Hadde blitt skremt om jeg hadde truffet bedre

– Det er artig at en god del av min fremtidsvisjon for Andøy-samfunnet ser ut til ha blitt – eller er i ferd med å bli realisert, sier Torstein Thomassen fra Storslett i Troms.Disse har investert 150 millioner i Andfjord Salmon

Andfjord Salmon AS har fått på plass kapitalen etter utvidelsen på 150 millioner kroner. Blant aksjonærene finner vi flere kjendiser.Tror det i løpet av få år vil investeres 200 millioner kroner i Risøyhamn

Nyinvesteringsplaner står i kø i Risøyhamn for tiden. Hans Benjaminsen sier at byggingen av ny skole leder an og gir et viktig signal som inspirerer til satsing på andre felt.– Tilfreds med eiersammensetningen

Andfjord Salmon As har hentet inn 150 millioner kroner i ny aksjekapital. – Jeg er veldig tilfreds sammensetningen av aksjonærer vi har fått, sier Roy Pettersen, som fortsatt er største aksjonær i selskapet.Brukte bare to dager på å hente 150 millioner kroner

Andfjord Salmon brukte bare to dager på å hente 150 millioner kroner til å bygge et landbasert oppdrettsanlegg på Kvalnes.Andfjord Salmon:

Får hjelp av meglerhus til å hente 150 millioner kroner

I november ble det kjent at Andfjord Salmon hadde fått konsesjon til å bygge verdens største gjennomstrømingsanlegg for oppdrett på land. De får hjelp av meglerhuset Pareto til å hente opp 150 millioner kroner.Klart nei til søknaden fra Øksnes-firmaet Øyfisk AS

Vil ikke ha tradisjonelt oppdrett i Andøy

Et flertall i formannskapet var veldig klare på at de er negative til Øyfisk AS sin søknad om å etablere oppdrettsanlegg i Sør-Andøy.MDG advarer og sier NEI:

Rådmannen sier JA til oppdrett i havet utenfor Andøya

Miljøpartiet De Grønne (MDG) advarte i sitt høringsinnspill mot endringer i miljøet, både til havs, i lufta og på land. – Det er ikke sannsynliggjort, konkluderer rådmann Kirsten Lehne Pedersen.Andfjord Salmon har fått konsesjon:

Skal bygge verdens største gjennomstrømningsanlegg

Andfjord Salmon AS med nyskapende oppdrettsanlegg for laks.Andfjord Salmon solgte aksjer til ti millioner

Nylig gjennomførte selskapet Andfjord Salmon en aksjeemisjon. Målet var å få inn ti millioner. Ifølge Andfjord Salmon-sjef Helge Krøgenes er det en del av planene for utbygginga på Kvalnes.Andfjord Salmon klar med teststasjon for vanngjennomstrømming fra Andfjorden:

Åpner kranene på Kvalnes

Andfjord Salmon starter nå testingen av en revolusjonerende ny gjennomstrømmingsteknikk som skal ta Andfjordvannet rett inn i lakseoppdrettsbassengene på Kvalnes.