Stor interesse for Andfjord Salmon på Aqua Nor:

– Vi skal skrive havbrukshistorie

Interessen var stor da gründer Roy Bernt Pettersen presenterte teknologien bak Andfjord Salmon på akvakulturmessen Aqua Nor i Trondheim fredag formiddag.

Gründer og styreleder i Andfjord Salmon, Roy Bernt Pettersen, presenterte teknoligen bak selskapet fredag formiddag under Aqua Nor i Trondheim.  Foto: Innsendt

Andøy

Selskapet har tatt patent på en nyskapende metode som har en effektiv produksjon, samtidig som det landbaserte anlegget er rømnings-, luse- og algesikkert.

– Vi holdt presentasjon i Oslo sist uke og i Trondheim i dag, og vi opplever svært stor interesse for vårt bærekraftige prosjekt. Også fra industrielle og finansielle aktører er nysgjerrigheten stor, sier Pettersen i en pressemelding.

Flere tilskuere fant spesielt den bærekraftige siden ved Andfjord Salmons prosjekt interessant.  Foto: Innsendt

 

Bærekraft vekker interesse

Ifølge gründeren er det spesielt den bærekraftige siden ved prosjektet som vekker interesse.

– Det er våre fire pilarer som skaper nysgjerrighet. Vi skal skrive havbrukshistorie gjennom å bygge det største og mest miljøvennlige gjennomstrømningsanlegget i verden. Våre fire pilarer er laksevelferden, foravtrykket, sunn mat og energiforbruket. På alle disse områdene skal vi være best i klassen, sier den ambisiøse styrelederen Pettersen.


Andfjord Salmons:

Gigantisk sugerør til 160 meters havdyp

For å skaffe optimal vannkvalitet til produksjonen skal Andfjord Salmons legge en vannledning med en diameter på 2,5 meter ned til 160 meters havdyp i Andfjorden.

 

– Skal være selvforsynt med energi

Andfjord Salmon har startet byggingen av det første av i alt ti planlagte oppdrettsbassenger på Kvalnes på Andøya. Gjennom å hente sjøvann nede på 160 meter og deretter gjenskape en naturlig laminær strøm i bassengene, skal Pettersen levere en laks som trives bedre og koster mindre å produsere.

– Alt vi gjør er gjennomsyret av fokus på bærekraft. Vi skal være selvforsynt med energi, ved hjelp av vindturbiner og solceller. Vårt fotavtrykk i Vesterålen skal være minimalt, samtidig som laksen skal trives bedre, lover Pettersen.


LNS skal skal bygge første del av Andfjord Salmon-anlegget

Nord-Norges største anleggsentreprenørselskap er engasjert for å realisere første byggetrinn for Andfjord Salmon AS sitt anlegg på Andøya. Byggearbeidene skal starte i juni og laksesmolten skal svømme i det nye anlegget allerede om 12 måneder.



Informerte om Andfjord Salmon:

– Ser for oss 200 til 250 arbeidsplasser på lengre sikt

– Vi må tørre å tenke vekst, sa Roy Pettersen da han informerte formannskapet i Andøy om planene til Andfjord Salmon.



Tannlege på Sortland og oppfinner fra Bø satser også:

Lakseprofil investerte i Andfjord Salmon

Jim Roger Nordly er en av dem som har investert penger i Andfjord Salmon.



I 1991 spådde Torstein om Andøy i 2020:

– Hadde blitt skremt om jeg hadde truffet bedre

– Det er artig at en god del av min fremtidsvisjon for Andøy-samfunnet ser ut til ha blitt – eller er i ferd med å bli realisert, sier Torstein Thomassen fra Storslett i Troms.



Disse har investert 150 millioner i Andfjord Salmon

Andfjord Salmon AS har fått på plass kapitalen etter utvidelsen på 150 millioner kroner. Blant aksjonærene finner vi flere kjendiser.



Tror det i løpet av få år vil investeres 200 millioner kroner i Risøyhamn

Nyinvesteringsplaner står i kø i Risøyhamn for tiden. Hans Benjaminsen sier at byggingen av ny skole leder an og gir et viktig signal som inspirerer til satsing på andre felt.



– Tilfreds med eiersammensetningen

Andfjord Salmon As har hentet inn 150 millioner kroner i ny aksjekapital. – Jeg er veldig tilfreds sammensetningen av aksjonærer vi har fått, sier Roy Pettersen, som fortsatt er største aksjonær i selskapet.



Brukte bare to dager på å hente 150 millioner kroner

Andfjord Salmon brukte bare to dager på å hente 150 millioner kroner til å bygge et landbasert oppdrettsanlegg på Kvalnes.



Andfjord Salmon:

Får hjelp av meglerhus til å hente 150 millioner kroner

I november ble det kjent at Andfjord Salmon hadde fått konsesjon til å bygge verdens største gjennomstrømingsanlegg for oppdrett på land. De får hjelp av meglerhuset Pareto til å hente opp 150 millioner kroner.



Klart nei til søknaden fra Øksnes-firmaet Øyfisk AS

Vil ikke ha tradisjonelt oppdrett i Andøy

Et flertall i formannskapet var veldig klare på at de er negative til Øyfisk AS sin søknad om å etablere oppdrettsanlegg i Sør-Andøy.



MDG advarer og sier NEI:

Rådmannen sier JA til oppdrett i havet utenfor Andøya

Miljøpartiet De Grønne (MDG) advarte i sitt høringsinnspill mot endringer i miljøet, både til havs, i lufta og på land. – Det er ikke sannsynliggjort, konkluderer rådmann Kirsten Lehne Pedersen.



Andfjord Salmon har fått konsesjon:

Skal bygge verdens største gjennomstrømningsanlegg

Andfjord Salmon AS med nyskapende oppdrettsanlegg for laks.



Andfjord Salmon solgte aksjer til ti millioner

Nylig gjennomførte selskapet Andfjord Salmon en aksjeemisjon. Målet var å få inn ti millioner. Ifølge Andfjord Salmon-sjef Helge Krøgenes er det en del av planene for utbygginga på Kvalnes.



Andfjord Salmon klar med teststasjon for vanngjennomstrømming fra Andfjorden:

Åpner kranene på Kvalnes

Andfjord Salmon starter nå testingen av en revolusjonerende ny gjennomstrømmingsteknikk som skal ta Andfjordvannet rett inn i lakseoppdrettsbassengene på Kvalnes.