Ulmebrann i fiskebåt

Lørdag formidag meldte Andøy brannvesen om røykutvikling i småbåthavna på Nordmela. Nødetatene rykket raskt ut til stedet.
Andøy

Det viste seg å være en ulmebrann. Ifølge Magne Brunes ved 110-sentralen i Bodø, sendte de røykdykkere til båten.

– De har fått ned temperaturen og søker nå etter arnestedet for røykutviklingen, sier han til VOL.

Han forteller at ingen personer var om bord i båten da røykutviklingen startet. Hendelsen ble observert av personer som befant seg på moloen. Det var Odd Steffensen som ilte til for å berge båten, som sønnens hans eier.

– Jeg hoppet om bord for å løse hevnen, men så var det bare å komme seg derifra og melde fra til de andre som hadde båter i nærheten, forteller Steffensen til VOL.

Han opplevde situasjonen som dramatisk.

– Fordi det veltet ut røyk og at det var problematisk å komme seg om bord, sier han.

Når det gjelder skadeomfanget til båten, forteller Steffensen at den har fått en del skader og at han er usikker på om den kan brukes igjen.

Innsatsleder for brannmannskapene, Andreas Tanke, forteller til VOL at de rykket ut med mannskaper fra både Andenes, Dverberg, Risøyhavn og Bleik. Da VOL tar kontakt med 110-sentralen en time etter at meldingen om brannen kom, forteller Brunes ved 110-sentralen at brannen er slukket, men at det nå har oppstått et nytt problem.

– Båten har begynt å ta inn vann, så nå jobber de på spreng for å berge restene, sier han.

Klokken halv syv opplyser politiet at brannmannskapene har berget båten. Brannen er slukket og vannet er lenset ut av båten. Eieren har blitt pålagt å fjerne båten. Det blir opprettet sak i forbindelse med hendelsen.