Andfjord Salmon og Framo:

Har sammen utviklet skreddersydd pumpesystem

Andfjord Salmon og det Bergens-baserte selskapet Framo har i samarbeid utviklet et skreddersydd pumpesystem til Andfjord Salmons gjennomstrømningsanlegg for landbasert oppdrett.

Første del av byggningsarbeidet på Andfjord Salmons landbaserte oppdettsanlegg er det LNS som skal gjøre.  Foto: Arkiv

Andøy

Det skriver iLaks.no.

Ifølge nettstedet omfatter Framo Innovations kontrakt med Andfjord Salmon produksjon og installasjon av to gjennomstrømingspumper, fire slampumper og en dreneringspumpe.

– Vi valgte Framo som samarbeidspartner fordi de har et svært godt renomme i markedet, som en solid leverandør, med lang erfaring fra krevende pumpemarkeder. Samarbeidet med Framo har bidratt til å utvikle Andfjord-bassenget til et enda bedre oppdrettsanlegg, sier direktør Helge Krøgenes i Andfjord Salmon i en pressemelding til iLaks.no.

Framo er en av de ledende selskapene innen pumpesystemer for den maritime industrien. Salgssjef i Framo, Terje Ljones, sier til iLaks at de har hatt et veldig godt utviklingssamarbeid med Andfjord.

– Gjennom strømningsanalyser og plassering av pumpene finner Andfjords og Framos spesialister de optimale strømingsforholdene, som igjen sikrer den beste fiskevelferden, sier han.


Stor interesse for toppjobben i Andfjord Salmon

Andfjord Salmon AS søkte før sommeren etter CEO til selskapet.Stor interesse for Andfjord Salmon på Aqua Nor:

– Vi skal skrive havbrukshistorie

Interessen var stor da gründer Roy Bernt Pettersen presenterte teknologien bak Andfjord Salmon på akvakulturmessen Aqua Nor i Trondheim fredag formiddag.Andfjord Salmons:

Gigantisk sugerør til 160 meters havdyp

For å skaffe optimal vannkvalitet til produksjonen skal Andfjord Salmons legge en vannledning med en diameter på 2,5 meter ned til 160 meters havdyp i Andfjorden.LNS skal skal bygge første del av Andfjord Salmon-anlegget

Nord-Norges største anleggsentreprenørselskap er engasjert for å realisere første byggetrinn for Andfjord Salmon AS sitt anlegg på Andøya. Byggearbeidene skal starte i juni og laksesmolten skal svømme i det nye anlegget allerede om 12 måneder.Informerte om Andfjord Salmon:

– Ser for oss 200 til 250 arbeidsplasser på lengre sikt

– Vi må tørre å tenke vekst, sa Roy Pettersen da han informerte formannskapet i Andøy om planene til Andfjord Salmon.