Stenger ikke gatelysene

Politikerne i Andøy vil ikke stenge gatelysene i Andøy. Det ble klart i formannskapets møte mandag. – Dette handler om bolyst, trvisel og ikke minst trafikksikkerhet, sa varaordfører Lill Pettersen.

Lys i Andøy, Skjoldehamn 

Andøy

Komunestyret i Andøy har tidligere bedt om en sak om gatelysene i Andøy. Rådmannen foreslo å stenge 18 gatelyskretser, deriblant lysene på Andøybrua. Det skulle gi en innsparing på cirka 150.000 kroner.


Her kan det bli mørke gatelys i Andøy

Rådmannen foreslår å slukke gatelysene 18 steder i Andøy. Dersom politikerne er enig, blir blant annet Andøybrua mørklagt for godt.


I formannskapets møte mandag ble det imidlertid klart at politikerne ikke vil slukke gatelysene.

– Det å stenge gatelyskretser har noe med bolyst, trivsel og ikke minst trafikksikkerhet. På listen er det områder med skolebarn som venter på buss, 80-sone og næringsvirksomhet. Er sikkerhetsaspektene utredet, spurte Pettersen.

– Vi er inne i ei mørketid. Vi er ikke helt i boks med vår budsjettbehandling. Vi er ikke helt i boks, men lysene bør ikke slukkes, sa Anitha Bendiksen (Ap).


Sjokkert over gatelysforslag:

– Viktig for trivsel, bolyst og folkehelse

– Vi er sjokkert over forslaget om å slukke gatelysene, sier Katrina O. Grav på Øygården i Andøy.


– Gatelys er noe mer enn bare et lys, sa Yngve Laukslett (Sp).

– Det er en beskjeden innsparing. Har man tatt i betraktning at det vil koste over 4.000 kroner å koble lysene til igjen. Da går vinningen opp i spinningen, sa Lill Inger Tyvold Berg-Olsen.


Etterlyste gatelys på Andøybrua:

– Har ikke kapasitet til Andøybrua nå

– Det meste av kapasiteten vår brukes til å ferdigstille 22 kV-linja til Andenes. Jeg kan ikke love at vi kommer i gang med lysene på Andøyabrua før jul, sier Kjell-Are Johansen i Andøy Energi AS.