Stormvarselet er nedgradert

Meteorologene meldte søndag ettermiddag at det kunne bli full storm på Andenes mandag ettermiddag. Nå er varselet nedgradert.
Andøy

Det ble sendt ut gult farevarsel søndag ettermiddag.

Det ble meldt en middelvind på 27-28 meter per sekund. Orkangrensa går på 30, men senere søndag ble vinden nedgradert. Lavtrykket er på vei sørover fra Bjørnøya.

Polare lavtrykk er usikre.

-I kald luft som det er nå, er det veldig typisk at det er stor usikkerhet hvor disse lavtrykkene vil ta veien. Nå er dette fremdeles et døgn til, og det kan endre seg noe. Hvordan det polare lavtrykket vil utvikle seg videre er det store spørsmålet, sa vakthavende meterolog til VOL søndag ettermiddag ved Vervarslinga for Nord-Norge. Usikkerheten knytter seg til hvordan lavtrykket flytter seg. Går det vestover, blir vindene svakere enn om det går østover.