Widerøe endrer sommerruter til Andøya:

Slipper mellomlanding på Evenes

Widerøe endrer rutene for de to avgangene fra Andenes og Bodø som mellomlander på Evenes. Mange andværinger vil sikkert ikke ha noe mot endringen.

ENDRER: Det blir kortere flytur mellom Andenes og Bodø i sommer når Widerøe kutter mellomlandingen på Evenes. Og både Widerøe og Norwegian skal fly direkte mellom Andenes og Oslo til sommeren.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Nå flyr Widerøe fra Andenes til Bodø klokken 05.35. Flyet mellomlander på Evenes, der en del passasjerer går av for å fly videre til Oslo.


Flytrafikken i november: Oppgang på Andenes, nedgang på Skagen

Det var en liten oppgang i passasjertallene på Andenes lufthavn i november. På Stokmarknes lufthavn Skagen, peker imidlertid pila nedover.

 

Om kvelden er ruta den samme, bare motsatt vei. Klokken 21.50 går flyet fra Bodø til Evenes, der det er korrespondanse med SAS fra Oslo. Turen går så videre til Andøya og landing klokken 23.10.

Endring

I perioden 22. juni til og med 13. august kuttes mellomlandingen på Evenes. Første avgang til Bodø blir fortsatt 05.35, men siden man kutter mellomlandingen, er man i Bodø 06.20.


Widerøe mener det haster å finne løsninger for kortbanenettet

Flyselskapet Widerøe frykter at kortbanenettet kan bli rammet dersom det ikke kommer elektriske fly før de må bytte ut Dash 8-flyene.

 

Der når man første avgang fra Bodø til Oslo.

Om kvelden er det avgang fra Bodø 21.50 og landing på Andenes 22.35. 

Hos Widerøe får VOL opplyst at det ikke er noen andre endringer for rutene til og fra Andøya eller Stokmarknes lufthavn Skagen.

Oslo

Widerøe skal også i år fly direkte mellom Andenes og Oslo lørdager mellom 22. juni og 13. august. Det er avgang fra Oslo 11.20 og retur fra Andenes 14.25. Landing i Oslo er 17.10.

Også Norwegian fortsetter sin sommerrute mellom Andenes og Oslo. Oppstart er torsdag 18. juni og siste tur går torsdag 13. august.