Halvtimes nett-TV-sending fra teatersalen:

- Det blir ikke jul uten et par nattskift

Sitatet kommer fra dugnadshelt og kullissebygger Knut-Eirik Reinsnes. Han og en rekke andre av aktørene i årets juleteater på Dverberg møter du i tv-sendingen som VOL og Andøyposten har laget.

Bli med på en halvtimes program fra Teaterklubb'81 på Dverberg. Teaterklubben er kjent for storslagne kostymer, stram regi og små skuespillere med stort talent. Her blir du kjent med de som produserer teateret og til slutt får vi se et par smakebiter fra stykket.

Andøy

Hver eneste jul siden 1985 har teaterklubben på Dverberg satt opp juleforestilling i bygda. Årets forestilling, Oliver Twist sletter stadig nye rekorder. Torsdag 12. desember ble siste billett til midnattforestillingen solgt.

– På 34 år har vi aldri opplevd å selge ut den spesielle forstillingen, som ikke er ferdig før midt på natten, sier produsent Svein Spjelkavik hos Teaterklubb ’81.

Skuespillere Kaja Wiik Edvardsen, som spiller Oliver og Frida Norheim, som spiller Anna, blir intervjuet av redaktør i Andøyposten Tony Gulla Sivertsen  Foto: Martin Kristiansen

Da VOL og Andøyposten besøkte teatersalen søndag ettermiddag for å lage nett-TV-sendingen, så var det solgt totalt 1.200 av 1.320 billetter.

– For de som liker tallmagi; vi har 120 billetter igjen, sier Spjelkavik i sendingen.

100 unge skuespillere

I sendingen møter du Kaja Wiik Edvardsen som spiller Oliver Twist. Hun er en av rundt 100 unge skuespillere involverte i årets juleforestilling.


Mette (23) fra Dverberg spiller i Netflix-serie

Til neste år kan vi se Mette Spjelkavik Enoksen (23) fra Dverberg i Netflix-serien «Blodtur».


Nettflix-aktuelle Mette Spjelkavik Enoksen dukker opp i rollen som Olivers mor i årets juleteater, og i sendingen tar hun deg med på omvisning i det magiske kostymeloftet til Teaterklubbb’81.

Musikk, manus og instruksjon

Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising har laget både manus, musikk og stått for instruksjonen.


Festspillene i Nord-Norge:

Teaterrebellene fra Dverberg fikk strålende kritikk

teaterkritiker og professor i drama/teater Rikke Gürgens Gjærum skrev denne anmeldelsen etter at Lost and Found productions fra Dverberg hadde premiere på «Love and the Ocean» i helga.


De to unge scenekunstnerne har hatt et travelt år og vakte oppsikt med forestillinga Love and the Ocean som hadde premiere under Festspillene i Nord Norge i sommer. I sendingen forteller de hvordan de har jobbet fram årets juleteaterforestilling.