2,7 millioner til veterinærvakt

Andøy og Sortland får rundt 2,7 millioner kroner til veterinærvakt i 2020. Tilskuddet til Sortland dekker veterinærvakt i fem kommuner.

TILSKUDD: Landbruksdirektoratet gir 2,7 millioner kroner i tilskudd til veterinærvakt i Vesterålen og Lødingen for 2020.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Andøy

– Stortinget har bevilget om lag 133,2 millioner kroner i tilskudd til klinisk veterinærvakt utenom ordinær arbeidstid og om lag 5,7 millioner kroner i administrasjonstilskudd. Formålet med tilskuddet er å bidra til tilfredsstillende tilgang på tjenester fra dyrehelsepersonell, heter det et brev fra Landbruksdirektoratet.


Fylkesmannen i Nordland:

Gir tilskudd til kommunale veterinærtjenester

Fylkesmannen i Nordland har innvilget å gi 700.000 kroner i stimuleringstilskudd til veterinærtjenesten i Sortland/Hadsel, Bø/Øksnes og Lødingen vaktdistrikter.


I Nordland betales det ut totalt 16,2 millioner kroner til veterinærvakt og administrasjon av ordningen.

I Vesterålen er det Andøy og Sortland som får tilskudd. Sortland har ansvaret for veterinærvakt i Sortland, Hadsel, Øksnes, Bø og Lødingen, mens Andøy er et eget vaktdistrikt.


Politikerne vil ha veterinær i Andøy:

– Veldig glad for tilskudd

Politikerne i Andøy vil gjerne at Inger Anne Hovind Frøysedal skal bli værende som veterinær i kommunen. – Jeg er veldig glad for tilskuddet, sier Hovind Frøysedal til VOL.


Andøy kommune får totalt utbetalt 871.185 kroner, mens Sortland får utbetalt 1.816.259 kroner.