Andværing til ytringsfrihetskommisjon

Kongen i statsråd vedtok i dag å opprette en ytringsfrihetskommisjon. Andværingen Bård Borch Michalsen er en av kommisjonens 18 medlemmer.
Andøy

Kommisjonen ledes av Kjersti Løken Stavrum. Hun er administrerende direktør Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier, men har vært journalist, redaktør og generalsekretær i Norsk presseforbund.

Tre fra nord

Kommisjonen har 18 medlemmer. Tre av dem er fra Nord-Norge. Det er frilansjournalist Anki Gerhardsen fra Bodø, instituttleder Nils Johan Heatta fra Kautokeino og førstelektor Bård Borch Michalsen fra Harstad.

Sistnevnte har tidligere vært redaktør i blant annet Harstad Tidende og Andøyposten. Han har også gitt ut flere bøker.

Ellers finner vi «kjendiser» som Kjetil Rolness, Vebjørn Selbekk, Shabana Rehman og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra rap-gruppen Karpe i kommisjonen.

Mandat

I mandatet til kommisjonen heter det følgende:

– Ytringsfrihetskommisjonen får i oppdrag å foreta en helhetlig gjennomgang av ytringsfrihetens stilling i Norge. I denne sammenheng skal kommisjonen blant annet vurdere tiltak for å fremme bred deltakelse i samfunnsdebatten, tiltak mot «falske nyheter» og tiltak for å motvirke spredning av hatefulle og andre ulovlige ytringer i sosiale medier.