Rekordsøkning fra Andenes ungdomsskole til naturbruk fiske og fangst i år:

Fem ungdommer vil utdanne seg til fisker

Historisk har det vært laber interesse for å utdanne seg til fisker i fiskerikommunen Andøy. Nå ser det ut til at trenden har snudd med hele fem søkere til fiskerutdanning på Kleiva.

fiskerlengsel: Gutta gleder seg til å ta fatt på fiskerutdanning, og få bli en del av det gode fiskermiljøet på Andenes. Fra venstre Robin Alsos, Jacob Søreng, Marinius Tobias Nilsen og Fredrik Lunde. Simon Jensen var ikke til stede under intervjuet. alle foto: Mette-helene berger amundsen 

Andøy

Kameratgjengen Robin Alsos, Jacob Søreng, Marinius Tobias Nilsen, Fredrik Lunde og Simon Jensen i 10. klasse ved Andenes ungdomsskole, sier til Andøyposten at de er fast bestemt på å utdanne seg til fisker. Det innebærer VG1 Naturbruk med fordypning fiske og fangst på Kleiva til høsten. Deretter VG2 fiske- og fangst på Myre, og så to år som lærling på fiskebåt.