Willy Oftedals Ærespris skal deles ut tiende gang. Trenger forslag til kandidater

Mellom 3.- og 5 april er det en ny runde med Rock Mot Rus på Andøya, og i den forbindelse Willy Oftedals Ærespris ut for tiende gang.
Andøy


Prisen har fått navn etter festivalens festivalsjef som døde i 2010, bare 52 år gammel. Nå ønsker juryen seg kandidater til den tiende utdelinga.

Prisen består av 5000 kroner, et diplom og bronsestatuetten «Willy», utarbeidet av en av Willy Oftedals nære venner, Svein Spjelkavik, og støpt av Kristiania Kunst- & Metallstøberi, som også hvert år støper troféene til Spellemannsprisen.

Verdige vinnere

Willyprisen er en nasjonal pris, og hvert år nomineres tre kandidater. Prisen ble delt ut for første gang i 2011. Da var det Harstad-mannen og ungdomsradiogründeren Reidulf Solbakken som fikk prisen. Siden da har prisen blitt delt ut til verdige deltakere i hele landet. Sist i 2019 til Atle Borgeteien, leder for Stovner Rockefabrikk i Oslo.Prisen kan tildeles til personer som har gjort en aktiv innsats for ungdom, unge musikere, eller – aller helst – en kombinasjon av de to tingene.

Vil minnes Willy

– Den største grunnen til at Rock Mot Rus ble så betydningsfull for musikklivet i nord, het Willy Oftedal, og han var festivalsjef i 29 år, før han tapte kampen mot kreften i 2010. Derfor opprettet vi i 2011 Willy Oftedals Ærespris, for å hedre Willys minne, og samtidig gi velfortjent honnør til andre som ham. Prisen er nasjonal, og vi mottar hvert år forslag på mange gode kandidater. Prisen deles også i år ut i forbindelse med Rock Mot Rus-festivalen på Andenes, sier Krey.


Tidligere vinnere

2011: Reidulf Solbakken, Harstad

2012: Tore Arholm Tobiassen, Stavanger

2013: Tonje Unstad, Liland

2014: Tore Mathisen Grøtte, Alta

2015: Trond Lind-Hansen, Andenes

2016: Per Inge Olsen, Nesseby

2017: Øystein Bjørstad Lindbeck, Sortland

2018: Roy-Arne Westermann, Kjøpsvik

2019: Atle Borgeteien, Oslo