To personer fra Andøy følges opp etter at de reiste med samme fly som koronasmittet

Fredag formiddag ble en harstadværing som for en uke siden landet på Evenes med et fly fra Gran Canaria, satt i isolat etter at vedkommende har fått påvist koronasmitte.
Andøy


På en pressekonferanse fredag oppfordret kommuneoverlege i Harstad, Jonas Holte, kommunedirektør Hugo Thode Hansen og ordfører Kari-Anne Opsal, alle som var på det aktuelle flyet, om å være ekstra forsiktig, samt overholde karantenereglene.

– Personen som er smittet er ikke i risikogruppen, og vedkommende er heller ikke syk. Han er i god form og får god oppfølging. Hvis noen av medpassasjerene blir syke, ta kontakt med lege snarest, sier kommuneledelsen til Harstad tidende.

Fredag kveld skriver Andøy kommune på sin hjemmeside at to av personene som var med flyet, er fra Andøy. Disse blir fulgt opp av kommunelegen.

«Kom du med fly fra Gran Canaria til Evenes 12. mars kl 14? I så fall er det ekstra viktig at du overholder karantenereglene og er oppmerksom på symptomer. Alle som satt på samme rad, eller på rad foran eller bak vedkommende får derfor individuell oppfølging», står det å lese på hjemmesiden.

Alle som var ombord på flyet blir oppfordret til å være ekstra nøye på å følge karantenereglene, og de som utvikler symptomer blir oppfordret til å ta kontakt med fastlege eller å ringe koronatelefonen.