Formannskapsmøte i Andøy

Formannskapet i Andøy samles i dag for møte via internett. Den store saken blir trolig den foreslåtte avtalen med Andøya vind AS, som ble utsatt etter et hastemøte fredag.

Formannskapet i Andøy har møte i dag via internett. Av særlig interesse i dag er avtalen med Andøya vind AS, som ble utsatt etter et hastemøte fredag. Kvaliteten på sendingen kan variere siden vi bare videreformidler det som VOL ser som tilhører i møtet.

Andøy

Ellers er det en rekke eiendoms- og dispensasjonssaker på sakslista. Formannskapet skal også komme med en uttalelse om havneprosjektet på Andenes og høytflyvende satellitter.


Ville bruke hasteparagrafen for å få underskrevet vindkraftavtale

Ordfører Knut Nordmo ønsket å bruke hasteparagrafen for å få flertall i formannskapet til å underskrive en samarbeidsavtale om utbygging av et vindkraftverk på Andmyran.


En annen sak som kan bli tema i møtet, er «søringkarantenen» som Andøy viderefører og brevet som gikk ut til pårørende til beboere ved Andøya bo- og behandlingssenter på Åse og Andenes helsesenter i forrige uke.

Andøy kommune har senere beklaget brevet.


Fikk brev med forespørsel om å ta pleietrengende far hjem for å hindre Covid-19-smitte:

– De sier at om og når koronasmitten kommer, vil de ikke ha mulighet til å skjerme de som bor ved omsorgssenteret

Liss Olsen har en pappa på omsorgsbolig på Andenes. Torsdag fikk hun et brev fra Andøy kommune med en hentydning om å ta faren hjem for å sikre han mot koronasmitte. Det er grunn til å tro at alle pårørende som har pasienter/beboere på samme sted har mottatt samme brev. Dette reagerer hun og resten av familien på.Andøy kommune med brev til pårørende om å ta pleietrengende hjem: – Kun for å gi info, sier kommuneoverlegen

I et brev til pårørende ved Andenes Helsesenter omsorgsboliger ber Andøy kommune pårørende ta hjem sine pleietrengende familiemedlemmer. Flere har reagert. Kommuneoverlegen er klar på at brevet var godt ment.