Siv Janna Glømmi fikk Willy Oftedals ærespris

Siv Janna Glømmi fikk Willy Oftedals ærespris.

Rock Mot Virus er den digitale utgaven av Rock Mot Rus. I kveld får du se hvem som får Willy Oftedals ærespris og hvem som vant nattens digitale rockemønstring.

Andøy

I går gikk første del av den digitale rockefestivalen Rock Mot Virus av stabelen. Sendingen startet 20.00 og pågikk langt ut over natten.I kveld er det klart for del to, som blir mye kortere, men det skjer likevel spennende ting.

Ærespris

Willy Oftedals ærespris ble delt ut første gang i 2011. Den er til minne om Willy Oftedal som var festivalsjef og en av drivkreftene bak Rock Mot Rus i 28 år. Han gikk bort i 2010.

Lørdag kveld ble prisen for i år delt ut.

Siv Janna Glømmi fra Kringsjå i Oslo, er rekrutteringsansvarlig i ROCSLO. I sin rolle som klubbleder på Hamna Fritidsklubb er hun som en mor for alle som setter en fot innenfor døra.

– Vanligvis møtes styret i idrettshallen torsdag før det berømte hallelujahmøtet. Da avgjør vi hvem som vinner. I år måtte vi møtes digitalt, sier festivalsjef Kristin Krey.

Av de nominerte er det i år kun en som har vært nominert tidligere. Det er ingen tvil om at hun er en verdig vinner. Så årets vinner er Siv Janna Glømmi.

– Hun er absolutt en verdig vinner av Willyprisen, selv om hun hadde sterke mednominerte, avslutter Kristin.


2019: Her har Atle Borgeteien (til venstre), som er leder av Stovner rockefabrikk fått Willy Oftedals ærespris for 2019. Ytterst til høyre står Roy-Arne Westermann fra Kjøpsvik. Han fikk prisen i 2018.  Foto: Tony Gulla Sivertsen

Her er listen over prisvinnerne til nå:

2011: Reidulf Solbakken, Harstad

2012: Tore Arholm Tobiassen, Stavanger

2013: Tonje Unstad, Liland

2014: Tore Mathisen Grøtte, Alta

2015: Trond Lind-Hansen, Andenes

2016: Per Inge Heitmann Olsen, Nesseby

2017: Øystein Bjørstad Lindbeck, Sortland

2018: Roy-Arne Westermann, Kjøpsvik

2019: Atle Borgeteien, Oslo

Rockemønstring

«Intet Rock Mot Rus uten rockemønstring.» Og

Rundt 20 band og artister hadde meldt seg på til årets digitale mønstring. Videoen ble avspilt i løpet av nattens livesending. I kveld avsløres vinneren, som får 20.000 kroner. Vinneren blir i tillegg en av headlinerne under Rock Mot Rus i 2021.