Siv Janna Glømmi fikk Willy Oftedals ærespris

–Livredder, motivator og forkjemper for unge og kultur, er omtalen Siv Janna Glømmi får. Lørdag fikk hun Willy Oftedals ærespris – som den tiende prisvinneren.

ÆRESPRIS: Siv Janna Glømmi fra Oslo ble lørdag tildelt Willy Oftedals ærespris for 2020. 

Andøy

Glømmi er rekrutteringsansvarlig i organisasjonen ROCKSLO, og har arbeidet med barn og unge i Oslo i over 30 år.


Tromsøband med bleiksværing vant rockemønstringen

Tromsøbandet Desert State of Mind vant rockemønstringen under årets Rock Mot Virus. En enstemmig jury var mektig imponert over bandet.


Det var tre kandidater til Willy Oftedals ærespris. De to andre er Leif Munkelien i Metalheads against bullying og Simen R. Berrefjord fra Flekkefjord og Fjellparkfestivalen – en festival som ble startet i 1982.

Men det var altså Glømmi som fikk prisen.

Prisvinneren

Dette sier forslagsstilleren om Glømmi:

«I sin rolle som klubbleder på Hamna Fritidsklubb er hun som en mor for alle som setter en fot inn døra. På det lille området klubben disponerer har Siv Janna vært delaktig i å skape mest mulig hygge pr m2 som overhodet er mulig - og ikke fordi det er en del av jobben eller fordi hun må, men fordi hun oppriktig vil og ønsker at det skal bli som et hjem for ungdommene som kommer dit.

Som klubbleder og som menneske er Siv Janna en livredder, motivator og forkjemper for unge og kultur, hvor det å utgjøre en forskjell er den største og eneste fortjenesten. Og det minste vi kan gjøre er å anerkjenne det.»

Nominerte

Om de andre nominerte til prisen, har Rock Mot Rus sendt ut følgende omtale:

Leif Munkelien fra Skogbygda, Nes

Leif Munkelien startet Metalheads Agianst Bullying i 2015. Han reiser utrettelig landet rundt, med åpent hjerte og åpent sinn for å bistå mennesker i kampen for aksept og mot mobbing.
Leif gjør en forskjell for mange, både ved å være tilstede på tilstelninger samt ved å hjelpe folk i hjem, skole. Leif stiller opp for folk som sliter med rus, traumer og selskading både gjennom én-til-én hjelp og hjelp for grupper.

Du kan se Leif og hans crew på festivaler og lignende, men den største jobben og de aller viktigste sakene er det han som løser. Han setter seg gjerne i bilen for å kjøre tur retur Årnes - Stavanger - for å ta vare på noen som har det vanskelig.

Fjellparkfestivalen ved festivalsjef Simen R. Berrefjord, Flekkefjord

er en idealistisk, ungdomsdrevet rockefestival som sparkes av den tredje helga i juli hvert år i den lille sørlandsbyen Flekkefjord. Festivalen har vært arrangert hvert år kontinuerlig siden 1982, og er 38 år i 2020

Norges lengstlevende rockefestival – og mye eldre enn samtlige styremedlemmer.

Vi nominerer Fjellparkfestivalen til Willyprisen fordi de i snart 40 år klart å holde 40-åringene unna. Det er unge folk som lager denne festivalen. Sånn har det vært siden 1982. Festivalsjefen Simen R. Berrefjord er enda under 30 år, og han er eldstemann hos festivalledelsen. Fjellparkfestivalen arrangeres for 38. gang til sommeren.