Toalettet ved Bukkekjerka blir fremhevet som ett av Norges fineste

I en artikkel i Aftenposten blir flere rasteplasser/toaletter langs Nasjonal turistveg trukket frem som de fineste i Norge av sitt slag.
Andøy

Rasteplassen er en del av Nasjonal turistveg, og ble åpnet i 2018. Toalettet ved rasteplassen har allerede rukket å bli viden kjent i Norge. Det har inkluderer et enveisspeil som gir dogjengere uhemmet utsikt over storhavet.


«Dassen» ved Bukkekirka kan vinne nasjonal pris

Den nye rasteplassen ved Bukkekirka på Andøya kan vinne en nasjonal pris, «Betongtavlen».


Toalettet ved Bukkekirka blir blant annet beskrevet på følgende måte:

«Veien skiller havet på ene siden og bratt fjell på den andre. Fra toalettet har du utsikt mot gravrøys, hav og fjell. Toalettet har vegger av speil som reflekterer omgivelsene»


Åpner rasteplass torsdag

Andøy får toalett med Norges beste utsikt

Torsdag får Andøya et av toalettene i Norge med best utsikt. Da åpner Statens vegvesen rasteplassen ved Bukkekjerka på fylkesvei 974. Nå inviteres det til åpningsfest.


Opphavet til Nasjonale turistveger så for øvrig dagens lys i 1993, da Storting og regjering ønsket å finne ut hvordan norske veier kunne utnyttes til å utvikle turistattraksjoner, og samtidig bidra til næringsutvikling og verdiskaping.

Noen år senere trålet nåværende leder for Nasjonale turistveger, Jan Andersen, og landskapsarkitekt Werner Harstad, norske landeveger. Intensjonen til duoen var å finne det unike og spesielle, noe man vel kan si at de gjorde.


Minneverdig åpning :

Nasjonal turistveg innviet omdiskutert rasteplass i Andøy

Åpningen av Nasjonale turistvegers spektakulære rasteplass ved Bukkekjerka i Andøy lokket mange sist torsdag. Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør for Innovasjon Norge, opprinnelig fra Alsvåg i Øksnes, var den som klippet snoren og erklærte anlegget for offisielt åpent.