Trailer har kjørt av veien

Kl. 15.15 tirsdag melder politiet om en trafikkulykke på Fv. 82 i Buksnesfjorden i Andøy.
Andøy

En trailer, som er finskregistrert og var lastet med betongelementer, kjørte av veien. Vitner på stedet har fortalt VOL at traileren, i møte med et annet vogntog, kom litt for langt ut på siden slik at veiskulderen gav etter.

Sendt til legevakt

Føreren kom seg ut av kjøretøyet og skal være ok, men ble sendt til legevakt for sjekk.

– Vi har fått meldinger om at deler av førerhuset ligger i veibanen. Om det blir dirigering av trafikken etter hvert, eller om veien stenges for en lenger periode, avgjør politiet, opplyser trafikkoperatør Grete Turmo Hatten til VOL.

Kl. 15.45 opplyser politiet til VOL at det er redusert fremkommelighet på stedet, med ett åpent kjørefelt.

Da VOL kontakter operasjonssentralen kl. 16.40, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen at politiet er i ferd med å forlate stedet. Traileren ligger fortsatt i veikanten, og ett kjørefelt er fortsatt åpent for trafikk.

– Det er merket med varseltrekant på stedet. Bilberging er bestilt, men det vil ta litt tid før bilen blir berget, sier Pettersen, og legger til at veien kan bli midlertidig stengt i forbindelse med bergingen.

Berger fra midnatt av

Litt over klokken 21, opplyser trafikkoperatør Turmo Hatten at bilbergingen ikke finner sted før etter midnatt, og at veien stenges i den forbindelse.

– Vi gir ikke tillatelse før. Det er fordi pendlere og andre skal rekke å komme seg forbi før vi starter. Selve bergingen, som skal være ferdig innen klokken fem i morgen tidlig, vil ta noe tid på grunn av størrelsen på bilen, som i tillegg lå helt på siden. Traileren er også lastet med betongelementer, sier hun.

Skulle det vise seg at det kommer en del biler mens bergingen holder på, kan det hende at det åpnes opp et kjørefelt.

– Vi får se. Det er en årsak til at vi gjennomfører berginger nattestid, men blir en del trafikk og det lar seg gjøre, kan det hende at møtende trafikk får passere underveis, slår Turmo Hatten fast.