Fanget laks på VOLs direktesending

Klokken 08.:00 åpnet laksefisket i Å-elva. VOL var til stede. Se sendinga i opptak.

Vol sender direkte fra åpningen av Å-elva

Andøy

Åelva i Andøy er et populært mål for laksefiskere, og har vært det i flere år. Mandag åpner elva for årets fiske, og grunneier Inge B. Nilsen gleder seg.

– Nå har vi jobbet med dette i noen år, men vi gleder oss like mye hver gang uansett, sier Nilsen, som også er sekretær i Å, Ånes og Svandalen Fiskeforetak, som driver Å-elva.

Sendinga ser du fra 08:00 mandag 15. juni her.

Lover laks på direkten, nesten

VOL vil altså ha en direktesending fra klokken 08:00, fra det sekundet elva åpner. Her vil vi ha gjester i studio, prat med fiskere, reportasjer og mye annet.

Nilsen tør nesten love at det blir fisk på direkten for de som ikke kan være der å fiske selv.

– De største laksene som er tatt, har vært oppe i sju kilo. Dette er jo ei smålakselv, og da er 7 kilo mye. Vi ser også av statistikken at det fanges mye laks de første timene, så avtar det utover perioden elva er åpen.

Gleder seg

VOLs Espen Mowinckel Pettersson vil være programleder for sendinga. Han gleder seg stort han også.

– Jeg har jo fisket selv siden jeg kunne sitte oppreist, så jeg gleder meg veldig til å få være ringside når flere titalls fiskere skal prøve å fange drømmelaksen på mandag. Forhåpentligvis får vi også med oss noen som får laks på kroken, eller flua på direkten.

Jørn Aune vil også være delaktik i sendinga, som vandrende reporter langs elva. Han har mest sjans for å få med seg en storfangst. Mowinckel Pettersson inviterer studiogjester til en kaffetår med bålet ved gapahuken ved den flotte elva i Andøy.

Dermed er det bare å merke seg tidspunktet, 08:00 mandag 15. juni. Da blir det gode sjanser for fisk, også for de som kun får dette med seg hjemmefra.