Ronny og Tuva kommer til Vesterålen i NRKs Sommerbilen

I sommer skal Ronny Brede Aase og Tuva Fellmann ta turen rundt i Norge i NRKs Sommerbilen. Blant stedene de skal besøke finner vi Andøy og Hadsel.

Sommerbesøk: Tuva Fellman og Ronny Brede Aase er programleder for Sommerbilen minutt for minutt i uke 27, når deler av turen går gjennom Andøy. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK 

Andøy

Turen starter på Nordkapp 25. juni og fram til begynnelsen av august skal to kjente fjes ut på tur i den knallgule Sommerbilen hver uke.

Dette er reiseruta i regionen

Allerede i uke to av årets sommer-TV, kommer bilen til Andøya. Brede Aase og Fellman tar over bilen i Tromsø og tar yttersia sørover fra Nordens Paris.

Turen går fra Tromsø, via Sommarøy og Botnhamn til Gryllefjord. Der tar de ferga over til Andenes før turen fortsetter langs nasjonal turistvei på yttersia av Andøya og videre sørover til kommunegrensa. Så følger en etappe fra Melbu, via Sortland til Lødingen, før de to avslutter sin uke med kjøreturen fra Bognes til Tranøy.

Sten Magne Engen, primus motor og styreleder i Stiftelsen Norsk Hurtigrutemuseum, og Lina Vibe, enhetsleder og prosjektleder i Museum Nord.  Foto: May-Britt Grytvik

På etappen fra Melbu til Lødingen 4. juli, skal Sommerbilen stoppe innom Hurtigrutemuseet på Stokmarknes. Fordi at filmutstyret og senderne er plasser på bilene, kan ikke Brede Aase og Fellmann komme inn i museumsanlegget. Gjengen i Museum Nord har derimot funnet en annen løsning. Programlederne skal møte Sten Magne Engen, primus motor og styreleder i Stiftelsen Norsk Hurtigrutemuseum, og Lina Vibe, enhetsleder og prosjektleder i Museum Nord på Børøya med god utsikt til det nye Hurtigrutemuseet.

– Vi er stolt over og takknemlig for at så mange har tipset NRK om å få med seg Hurtigrutemuseet på sin Norgestur langs veien. Det gir museet og Stokmarknes landsdekkende oppmerksomhet, og blir ei god oppfordring til seerne om å besøke oss. Vi gleder oss til besøket, sier Engen og Vibe i en pressemelding.

– Det blir helt episk

– Det blir helt episk å legge ut på minutt for minutt tur fra Tromsø og sørover. Og så er det ekstra kjekt å gjøre det sammen med Tuva. Det blir akkurat som å være på ferietur, bare med fjernsynet på slep. Det som er ekstra gøy, er at jeg og Tuva snakket om å kjøre akkurat denne ruta på privaten i sommer, så vi er mildt sagt supergira, sier Ronny Brede Aase.

Sommerbil-sendingene starter på NRK1 25. juni.