Nå er Andfjord Salmon på Børs

Tirsdag morgen ringte Roy Pettersen med bjella på Oslo børs for å markere at Andfjord Salmon nå er notert på Merkur-listen ved Oslo Børs.

BØRSNOTERT: Her ringer styreleder og gründerAndfjord Salmon blir det første selskapet s Roy Pettersen med børsbjella for å markere at Andfjord Salmon nå er notert på Oslo Børs. Selskapet var det første som ringte med bjella etter at pandemialarmen gikk i vinter.  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Andøy

– Som det første selskapet etter at pandemialarmen gikk, ringte i dag Andfjord Salmon i bjellen inne i børsbygningen, melder Oslo Børs i en pressemelding.

Oppdrettsselskapet Andfjord Salmon hentet som kjent 150 millioner gjennom en aksjeemisjon tidligere i juni, og ble i dag tatt opp til handel på Merkur Market.

– Vi opplevde stor interesse og emisjonen ble betydelig overtegnet. Det ble derfor besluttet å utvide emisjonen til 150 millioner kroner fra planlagte 120 millioner kroner, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.

I pressemeldingen skriver Oslo Børs at Andøya-selskapet har utviklet et nytt konsept for landbasert oppdrett. Nå fremskyndes byggeplanene, og det første bassenget skal stå klart i slutten av året. Opprinnelig var planen 2021.

– Noteringen på Børsen er en viktig milepæl for Andfjord Salmon. Kapitalen vi nå får tilgang til setter oss i stand til å bygge verdens største og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg av sitt slag, fortsetter Rasmussen.

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen sa at det som nå skjer innen oppdrettsnæringen i Vesterålen ville vært science fiction for noen år siden. Særlig gledet han seg over at det er lokale selskapet som henter kapital til store investeringer.

65 kroner

Det er 33.624.400 aksjer i Andfjord Salmon.

Startnoteringen var 65 kroner på merkur-listen, noe som gir selskapet en markedsverdi på 2,1 milliarder kroner.

En time etter notering var kursen 63,45 kroner, noe som gir en markedsverdi på 2,1 milliarder kroner. Da var det omsatt rundt 8.500 aksjer.

Aksjen har børskode ANDF-ME.