Fyr Laus! tatt ut til Nordnorsk revyfestival

– Vi er overveldet og i sjokk, sier Bente Alsos etter at revygruppa Fyr Laus! er tatt ut til Nordnorsk revyfestival, som i år vises digitalt på Facebook lørdag kveld.

REVYFESTIVAL: Lørdag kveld kan du se Bente Alsos og Beate Stellander i revynummeret «ARS Andenes Redningsselskap» når Nordnorsk revyfestival avholdes digitalt på Humorportalen.  Foto: Revygruppa Fyr Laus!

Andøy

Nordnorsk revyfestival på Ørnes skulle i år ha feiret 30-årsjubileum. Men på grunn av koronaviruset blir det ingen fysisk jubileumsfestival, men en digital jubileumsforestilling på Humorportalen lørdag kveld.

Her skal 20 revynummer konkurrere om flere priser, og ett av dem kommer altså fra Revygruppa Fyr Laus! på Andenes.

Fyr Laus! hadde selv store planer i år, med forestilling i Oslo. Men virussituasjonen gjorde at den er utsatt til 2021.

ARS

Bidraget heter ARS Andenes Redningsselskap, og ble filmet i Svolvær i februar 2018.

– Det var 97 påmeldte bidrag. Vi gikk videre blant 40 bidrag som skulle vurderes av en fagjury. Vårt revynummer er litt over seks minutter langt. Fagjuryen valgte å se bort fra fireminutters- regelen og tok oss ut blant de 20 bidragene som skal vises under festivalen, sier Alsos, som sammen med Beate Stellander opptrer i videoen.

Første gang

Det er første gang Revygruppa FyrLaus! melder på et nummer til Nordnorsk revyfestival.

– Vi er veldig godt fornøyd med å komme så langt. SÅ er det opp til publikum og jury å avgjøre om vi får noen pris, sier Alsos.

Hun sier at man i revygruppa flere ganger har snakket om at man skal sende inn bidrag og reise til revyfestivalene.

– Det har blitt med snakket. Nå ser vi at er på høyde med andre i Nord-Norge. Det er artig å få Fyr Laus! på kartet til Nordnorsk revyfestival, så den tråden bør vi holde i, sier Alsos.

Finn Arve Sørbøe

Sendingen (som vises på Humorportalen) starter 19.30. Selve jubileumsforestillingen starter 20.00 med Finn Arve Sørbøe som konferansier.

– Revygruppene skal være med under sendingen, så vi kan bli hentet inn underveis, sier Alsos.