Svein Roger er seriegünder med ni år folkeskole

Svein Roger Hansen er andværingen du møter med et blidt ansikt på flyplassen. En stillferdig, beskjeden mann som har jobb og det å få ting til som livsstil. Steg for steg har han bygget opp næringsvirksomheter i tillegg til en fulltidsjobb, som ville vært nok for de fleste.

Steg for steg: Svein Ro­ger Hansen har byg­get opp virk­som­he­ter steg for steg i det stil­le. Her i typisk positur med mobilen som ringer stadig for hans råd og dåd. Be­tong­så­len er nettopp ferdig til en la­ger­hall som skal stå klar til høs­ten på An­de­nes.  Foto: Tord Viken

Andøy

Som ganske ung var Svein Roger Hansen rastløs, likte ikke å sitte stille på skolen og laget gjerne plystrekonserter. Da han som 14-åring, på 80-tallet, fikk sjansen til utplassering på Andøya lufthavn grep han muligheten, og fikk gjøre de fleste jobber de voksne gjorde, som å håndtere fly og kjøre bil. Det ga mersmak. Ni års skolegang ble nok, der andre nå for tiden gjerne tilbringer rundt 18–20 år eller mer på skolebenken. Han ville jobbe og utrette noe og begynte i SAS. Siden 2008 ble det Widerøe, og han har nå vært fast ansatt siden 1985 på Andøya lufthavn, hvor han nå er områdesjef for bakkemannskapene. Svein Roger er beskjeden og vil helst ikke ha mye oppmerksomhet, men når han begynner å minnes så kommer historiene på gli.