Fem vesterålinger blant Norges rikeste

Det er fem vesterålinger med Kapitals liste over de 400 rikeste i Norge. De har alle et stykke opp til John Fredriksen, som topper listen.

RIKEST: Inge Berg er, ifølge Kapital, rikest i Vesterålen med en formue 10,5 milliarder kroner. Det gir han en 17. plass på listen over de 400 rikeste i Norge.  Foto: Per Eivind Knudsen

Andøy

Fredriksen har en formue på 104 milliarder kroner. Men jubelen står neppe i taket av en grunn. Formuen er, ifølge Kapital, blitt redusert med 10 milliarder kroner det seneste året.

Det er mulig Rema 1000 selger billig mat, men kjeden har tatt seg godt nok betalt til at Odd Reitan er Norges nest rikeste med en formue på 44,5 milliarder kroner.

Vesterålens rikeste

Inge Harald Berg er den rikeste i Vesterålen. Med en formue på 10,5 milliarder kroner inntar han 17. plassen på listen, 1,5 milliarder kroner lavere enn i fjor og en plass ned på listen.

NEST RIKEST; Ola Helge Holmøy er, ifølge Kapital, nest rikest i Vesterålen med en formue på 4,95 milliarder kroner. 

Ole Helge Holmøy er god for 4,95 milliarder kroner – ifølge Kapital. Han har økt sin formue med 1 milliard kroner. Han er den 47. rikeste i Norge og det er samme plassering som i fjor.

Adolfsen

Andværingene Kristian og Roger Adolfsen har begge en formue på 3,5 milliarder kroner. Det gir dem en 82.plass på listen.

LIKE: Kristian og Roger Adolfsen har begge, ifølge Kapital, en formue på 3,5 milliarder kroner.  Foto: Jørn Aune

Roger Adolfsen hadde samme plassering på listen i fjor, mens Kristian Adolfsen har rykket opp fire plasser. Begge brødrene økte formuen sin med 700 millioner kroner fra i fjor.

Bøfjerding Eva Maria Kristoffersen har rykket opp 14 plasser på listen siden i fjor. En formue på 1,25 milliarder kroner gir henne en 283. plass på listen. Hun økte formuen sin med 100 millioner kroner fra i fjor.

Flere milliardærer

Kapitals liste viser at det nå er 362 personer i Norge som har en formue på minst én milliard kroner. Kapital skriver at det er 21 flere enn i fjor.

RYKKER OPP: Eva Kristoffersen har rykket opp på listen over Norges rikeste med en formue på 1,25 milliarder kroner. 

Samlet sett er Norges rikeste verdt 1.401 milliarder kroner. Det er sju milliarder mindre enn i fjor.

Du kan lese Kapitals artikkel her og se hele listen her.


For ordens skyld opplyser vi at Vols redaktør Geir Bjørn Nilsen, er i nær familiær relasjon til daglig leder i Egil Kristoffersen og Sønner, Eva Kristoffersen.