Oppfordrer til å gi til digital bøsse i årets TV-aksjon:

4. klasse vil redde havet

4.-klassingene ved Andenes skole har opprettet en digital TV-aksjonsbøsse for å få fjernet plast i havet.

engasjert: 4.-klassinger som ønsker å gjøre en forskjell har opprettet en digital bøsse og håper på god respons i årets TV-aksjon. foto: innsendt 

TV-aksjonen 2020
  • Går ti WWFs (Verdens naturfond) arbeid for å bekjempe plast i havet.
  • Hjertet i TV-aksjon er bøssebærere, og i år som det av smittevernhensyn ikke kan gås fra dør til dør, oppfordres det til å bli en digital bøssebærer.
  • Da oppretter frivillige en bøsse i sitt navn og deler det i nettverket sitt. Nøyaktig oppskrift på det fremkommer på TV-aksjonens hjemmeside.
  • 4. klasse på Andenes har opprettet sin via Spleis som er en av flere måter å lage digitale innsamlinger på.
  • Åtte millioner av plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss.
  • Via konkrete tiltak der problemene er størst skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota.
  • kilde: tv aksjonen 2020
Andøy

Oppfordringen er klar fra elevene som har jobbet med konsekvenser av forsøpling i havet.

– Vi ønsker å støtte årets TV-aksjon fordi dette er en veldig viktig sak, sier de. Trude i 4B anmoder folk om å være så snill å gi til deres digitale bøsse for å få reddet havet. Muna i 4b oppfordrer til å gi til deres digitale bøsse for å få fjernet plast i havet. Aron i 4a oppfordrer til å redde naturen. Kontaktlærer Marthe Hansen sier at elevene har jobbet med et tverrfaglig prosjekt i hele høst.

– Vi har vært på Dverberg og sanket potet, noen har vært på elgjakt. Vi har vært på sykkeltur og plukket søppel etter at vi tok sykkelsertifikater, sier Hansen.

Nå har de ivrige elevene startet en Spleis og delt den på skolens Facebook-side.

– På den måten kan folk bidra med det de ønsker til årets TV-aksjon. Lite eller stort bidrag. Det er veldig artig hvis butikker eller andre bedrifter kunne bidra. Hoveddatoen for TV-aksjonen er 18. oktober, men datoen for å starte innsamling startet tirsdag denne uken, sier Hansen.