Krimteknikere jobber på stedet

Lørdag kveld melder politiet at tre krimteknikere har begynt å jobbe på brannstedet i Bjørnskinn.
Andøy

Innsatsleder Jørn Karlsen, sier til NRK Dagsrevyen tidlig lørdag kveld at tre kriminalteknikere fra Bodø og Sortland har startet arbeidet med å undersøke branntomten. I tillegg skal teknikere fra Kripos bistå, som var på vei da intervjuet fant sted. Ifølge Karlsen fortsetter arbeidet utover kvelden.

– Vi skal jobbe til vi finner de fem som er savnet, sier han til NRK.

Karlsen sier at det er mye som tyder på at de fem savnede er i brannruinene. Sivilforsvaret bidrar også i arbeidet.

– Det er ingenting som tyder på noe annet enn at dette er en tragisk hendelse, sier Karlsen til NRK.

Karlsen understreker at hendelsen også preger de som jobber i nødetatene.

– Det er en dyp tragisk hendelse for oss i nødetatene. Vi er vant til å være borti ulike typer hendelser, men man kan aldri forberede seg på noe slikt. Dette er en stor tragedie, sier han til NRK.

Skoler og kirker i Henningsvær og Svolvær ble lørdag ettermiddag åpnet etter hyttebrannen.

Det er prest til stede i begge kirkene, skriver NRK.

– Man kan komme og tenne et lys og snakke med noen om man ønsker det. Eller sitte helt stille. Man kan komme og være sammen med mennesker som bryr seg, sier prost Kristine Sandmæl.

Ordfører i Vågan, Frank Johnsen, sier til NRK at de kommunens kriseteam skal ivareta de som trenger det i forbindelse med den tragiske hendelsen.

– I dag holder vi kirkene åpne så lenge behovet er der. Det har vært jamn strøm med folk. Krisestaben møtes igjen i morgen. Vi har en lang og tung jobb foran oss for å få mange mennesker på beina igjen etter det de har opplevd, sier han til NRK.