Brannkonstablene i Risøyhamn og på Andenes ber om handling øyeblikkelig:

– Slutt å spille rulett med helsa vår på brannstasjon

Brannkonstablene i Andøy brannkorps har jobbet med en helserisiko på brannstasjonene i årevis. Mandag og tirsdag tok Fagforbundet med Ap og SV på befaring for å vise forholdene.

Mannskapene ved Andenes brannstasjon ber politikerne slutte å spille rulett med helsa deres. Fra venstre gruppeleder Jitse Buitink (SV), Rita Nilssen, Fagforbundet, gruppeleder Kjell Are Johansen (Ap), tillitsvalgt brann, Jan Arild Hansen, utrykningsleder Johan Strand, verneombud Karl Wiggo Vangen og utrykningsleder Roger Lyngra.   Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

Det er en vaskemaskin der skittent tøy skal vaskes. Og det er bare plass til en av de to delene til hver uniform i hver vask.

Svanhild Lanesskog
Andøy

Som VOL og Andøyposten skrev tirsdag 19. januar, gikk Andøy kommunes frist for å bedre arbeidsforholdene for brannstasjonene i Risøyhamn og på Andenes ut ved årsskiftet. Ingenting har skjedd, og kommunen står i fare for å få dagmulkter på 5.000 kroner, som tilsvarer 1.8 millioner kroner i året. I Risøyhamn stiller Fagforbundets Bjørn Roger Steen sammen med gruppeleder Kjell Are Johansen (Ap) og gruppeleder Jitse Buitink (SV). Konstablene Trond Johannessen og Svanhild Lanesskog viser hvordan de har det.