Innstiller på sommerstengte barnehager

Tross nærmest unison protest fra foreldre i alle de kommunale barnehagene, innstiller rådmann Kirsten Lehne Pedersen på sommerstenge barnehagene i tre uker.

Foreldrene Carina Bakke Vollan, Trude Haraldsvik Johansen og Susanne Karoliussen, reagerer, sammen med foreldre i de andre kommunale barnehagene, sterkt på kommunens planer om å stenge barnehagene i tre uker om sommeren. – Vi er mange i kommunen som jobber turnus, og åpenbart ikke kan ta ferie samtidig. Barnepass for barn, som egentlig skulle ha vært i barnehage, må ikke baseres på en dugnad. For noen med nettverk går det greit, men det gjelder ikke alle, påpekte de da Andøyposten skrev om saken for et par uker siden.   Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

Andøy

Andøyposten har tidligere skrevet om foreldreprotestene, som har utgangspunkt i at kommunestyret i desember vedtok tre uker sommerstengt i barnehagene for å spare 100.000 kroner på 2021-budsjettet.