Mye fisk, mangel på arbeidskraft

Det fiskes fortsatt godt utenfor Vesterålen og torsken ser ikke ut til å ta påskeferie. Mangel på arbeidskraft skaper imidlertid utfordringer på land. – Det ringer fem til 10 båter hver dag som vil levere,men vi må si nei, sier Ragni Mortensen hos Jangaard Export.

FOrAN: Det er nå levert rundt 4.700 tonn mer torsk i Vesterålen enn det var levert per uke 12 i fjor. Det til tross for at torsken kom sent inn i år. Men lave priser gjør at verdien av torsken nå ligger 105 millioner kroner bak fjoråret.  Foto: jørn Aune

Andøy

Det er til nå landet rundt 4.700 tonn mer torsk i Vesterålen i år enn det var landet på samme tid i fjor. Torsken kom sent inn og har holdt seg utenfor regionen. Det fiskes fortsatt godt og fiskemottakene i Andøy skal ta i mot fisk gjennom hele påsken.