Korona barberte inntektene til Andøya Space

30 millioner kroner lavere omsetning i 2020. Det er fasiten for konsernet Andøya Space etter 2020, der pandemien gikk ut over både rakettkampanjer og kursdeltakere.

Pandemien sørget for færre rakettoppskytinger fra Oksebåsen på Andøya i 2020. I tillegg ble antall kursdeltakere innenfor romrelatert opplæring halvvert. Det gjorde at omsetningen til Andøya Space ble redusert med 30 millioner sammenlignet med 2019.  Foto: Illustrasjonsfoto: Andøya Space Center.

Andøy

– Covid-19-situasjonen medførte at alle vitenskapelige kampanjer i 2020 måtte utsettes. Vi fikk imidlertid til å gjennomføre tre studentrakettoperasjoner, alle med strenge smitteverntiltak og kun med norske deltagere til stede på Andøya, skriver konsernet i årsrapporten om den delen av konsernet som heter Science & Techonology.